#1 KUHARSKO-DRUŽABNI VEČER

01.03.2018 

Po celem dnevu takšnih in drugačnih, poti, srečanj in obveznosti je končno prišel čas, da smo študentke ŠDAD lahko prvikrat unovčile Miklavžev bon za kuharsko ustvarjanje v kuhinji skupnosti sester HMP.


Kot se spodobi v teh mrzlih dnevih, smo se najprej pogrele, in sicer z našimi jeziki in s tem poskrbele za vesel in sproščen začetek večera. Sestre so nam razkrile, kakšno delo nas čaka za pripravo večerje - hrenovke v testu! Njamiii!! Med tem, ko je testo pridno vzhajalo pod skrbnim nadzorom s. Cilke, smo s. Majdi gledale pod prste, ko je ustvarjala posebno testo za brez glutensko različico hrenovk v testu. Nato pa je napočil čas, da tudi me zares zavihamo rokave in preoblikujemo kup testa. Da tudi hrenovk ne bi zeblo, smo jih pokrile z mehkim, rahlo vzhajanim testom in jih še premazale, da so se v pečici spremenile v zlate štručke s hrenovko. Med tem, ko so se štručke lepo nastavljale toploti pečice, smo se tudi same zagrele za tekmovanje v iskanju pravilnih in ustvarjalnih odgovorov ter vprašanj. Ravno prav, za okrepitev moči med igro, so poskrbele tople, zlate hrenovke, ob katerih smo si oblizovale prste... njam, njam:)

 

Besedilo: Kristina G.

Foto: Tina M.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Tvoje življenjsko geslo

naj bo »veselje«,

a veselje brez greha.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon