#1 KUHARSKO-DRUŽABNI VEČER

01.03.2018 

Po celem dnevu takšnih in drugačnih, poti, srečanj in obveznosti je končno prišel čas, da smo študentke ŠDAD lahko prvikrat unovčile Miklavžev bon za kuharsko ustvarjanje v kuhinji skupnosti sester HMP.


Kot se spodobi v teh mrzlih dnevih, smo se najprej pogrele, in sicer z našimi jeziki in s tem poskrbele za vesel in sproščen začetek večera. Sestre so nam razkrile, kakšno delo nas čaka za pripravo večerje - hrenovke v testu! Njamiii!! Med tem, ko je testo pridno vzhajalo pod skrbnim nadzorom s. Cilke, smo s. Majdi gledale pod prste, ko je ustvarjala posebno testo za brez glutensko različico hrenovk v testu. Nato pa je napočil čas, da tudi me zares zavihamo rokave in preoblikujemo kup testa. Da tudi hrenovk ne bi zeblo, smo jih pokrile z mehkim, rahlo vzhajanim testom in jih še premazale, da so se v pečici spremenile v zlate štručke s hrenovko. Med tem, ko so se štručke lepo nastavljale toploti pečice, smo se tudi same zagrele za tekmovanje v iskanju pravilnih in ustvarjalnih odgovorov ter vprašanj. Ravno prav, za okrepitev moči med igro, so poskrbele tople, zlate hrenovke, ob katerih smo si oblizovale prste... njam, njam:)

 

Besedilo: Kristina G.

Foto: Tina M.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Nič naj te ne vznemirja:

kdor ima Boga, ima vse!

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 
Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon