#1 KUHARSKO-DRUŽABNI VEČER

01.03.2018 

Po celem dnevu takšnih in drugačnih, poti, srečanj in obveznosti je končno prišel čas, da smo študentke ŠDAD lahko prvikrat unovčile Miklavžev bon za kuharsko ustvarjanje v kuhinji skupnosti sester HMP.


Kot se spodobi v teh mrzlih dnevih, smo se najprej pogrele, in sicer z našimi jeziki in s tem poskrbele za vesel in sproščen začetek večera. Sestre so nam razkrile, kakšno delo nas čaka za pripravo večerje - hrenovke v testu! Njamiii!! Med tem, ko je testo pridno vzhajalo pod skrbnim nadzorom s. Cilke, smo s. Majdi gledale pod prste, ko je ustvarjala posebno testo za brez glutensko različico hrenovk v testu. Nato pa je napočil čas, da tudi me zares zavihamo rokave in preoblikujemo kup testa. Da tudi hrenovk ne bi zeblo, smo jih pokrile z mehkim, rahlo vzhajanim testom in jih še premazale, da so se v pečici spremenile v zlate štručke s hrenovko. Med tem, ko so se štručke lepo nastavljale toploti pečice, smo se tudi same zagrele za tekmovanje v iskanju pravilnih in ustvarjalnih odgovorov ter vprašanj. Ravno prav, za okrepitev moči med igro, so poskrbele tople, zlate hrenovke, ob katerih smo si oblizovale prste... njam, njam:)

 

Besedilo: Kristina G.

Foto: Tina M.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vsaka beseda naj

nosi pečat ljubezni.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon