»HEŠTEG« IMEJMO SE RADI

23.10.2017 

V torek zvečer, 17. oktobra, smo se dekleta iz ŠDAD zbrale na prav posebnem dogodku – praznovanju rojstnih dni deklet, ki smo praznovale v mesecih od avgusta do oktobra.


Praznovanje smo začele s sveto mašo, pri kateri smo se zahvaljevale za prečudovit dar življenja, ki nam ga je podaril Bog. Mašo smo polepšale z ubranim igranjem na inštrumente, skupnim petjem in branjem. Za tem je sledil družabni večer v dobri družbi in ob dobrotah, ki jih je pripravila skupina zadolžena za to, da poskrbi za naše želodčke. Sestre so nas presenetile s slastnim pečenim ljubljanskim kostanjem, njami! Slavljenke smo bile deležne voščila z dobrimi željami, vse skupaj pa smo se nato še nasmejale in napele možgančke (in mišice) pri igri pantomima. Bil je prijeten, topline poln večer, ki ga bomo še ponovile – naslednjič že z uradno izbranim sloganom: #imejmoseradi.

Urška Bider


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsak večer pomislite:

kakšna bi bila moja večna

usoda, če bi moral to noč umreti?
(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon