2. katehetski dan novomeške škofije

29.01.2018 

 

V Zavodu Friderika Ireneja Baraga  se je v soboto, 27. januarja 2018, do 9. ure zbralo lepo število novomeških katehetov katehistinji in katehistov. Drugi škofijski katehetski dan je organiziral škofijski katehetski odbor, katerega voditelj je mag. Janez Žakelj, župnik v Cerkljah ob Krki, med člani pa sem tudi spodaj "podpisana". Dan se je  začel s kratko predstavitvijo življenja gorečega in zavzetega kateheta, svojega rojaka škofa  Baraga in z molitvijo za njegovo beatifikacijo. Sledil je kratek, a prisrčen, nagovor domačega škofa mons. Andreja Glavana, ki so mu težave pri katehezi dobro poznane in je zato vsem udeležencem zaželel obilo uspeha in vneme tudi za nadaljnje usposabljanje.Glavni gost dopoldneva je bil p. dr. Andraž Arko, ki je spregovoril o vplivu in moči filma oz. uporabi medijev pri katehezi in poudaril njihovo vlogo kot dobro odskočno desko in motivacijo za pogovor in poglabljanje evangeljskega sporočila.

Predstavnica Slovenskega katehetskega urada (SKU) Simona Jeretina je nato udeležencem predstavila možnosti, ki jih za posodabljanje nudi katehetski urad s svojo prenovljeno spletno stranjo ter vse povabila k udeležbi na bližnjem katehetskem simpoziju, ki se bo tudi letos odvijal na štirih običajnih mestih.

Sicer so si udeleženci seminarja v času daljšega odmora lahko med prigrizkom ogledali razstavo gradiv za katehezo, ki jih lahko najdejo na številnih DVD-jih različnih katoliških založnikov in zmorejo veroučence motivirati k sodelovanju pri katehezi.

Seminar se je zaključil ob 13.00 uri in v prisotnih pustil željo po vedno globlji in intenzivnejši pripravi na odgovorno, a lepo, oznanjevanje Božje besede pri katehezi tudi s pomočjo medijev.

 

s. BrigitaDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


O svojem bližnjem govori

le dobro ali pa molči.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon