2. ženski večer

25.03.2019 

V sredo, 13. marca 2019, nas je v študentskem domu obiskala nekdanja poslanka iz vrst stranke Nove Slovenije, političarka in pravnica, Mojca Kucler Dolinar. Najprej je sledil pozdrav sestre Barbare, nato se je predstavil plan večera, hkrati pa so se zastavile teme, ki smo jih želeli predebatirati. Gospa Mojca je na začetku pogovornega večera predstavila svojo življenjsko pot, izzive s katerimi se srečuje in njen pogled na trenutno aktualne teme. Pomembno je izpostaviti, da je gospa Mojca v vseh svojih letih delovanja v politiki ostala in ostaja zvesta naukom katoliške Cerkve in jih skupaj s svojimi sodelavci vedno zagovarja tudi v programih njihove stranke.


Nekdanja poslanka je nato namenila nekaj besed na temo kreditov, lizingov, zavarovanj in pogodb. Opozorila je, da je pomembno, da kljub večkratnemu drobnemu tisku vselej preberemo kaj podpisujemo, saj ima naš podpis veliko vrednost. V zadnjem delu pogovornega večera je sledilo zastavljanje različnih vprašanj, na katera je političarka z veseljem odgovorila. Po končanem uradnem delu pogovornega večera pa je sledil še družabni del ob čaju.

 

Gospe Mojci Kucler Dolinar se je v imenu vseh študentk izrekla zahvala in izročila skromna pozornost. Pogovorni večer je potekal v sproščenem vzdušju in nas hkrati obogatil s temami, ki v življenju pridejo vedno prav.

 

Besedilo: Ana Marija K.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Če moliš, zrastejo

iz dveh zrn, ki ju

zaseješ, štirje klasi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon