Karmen, Jenič, Pripravljena na pot

 

Izšla je nova knjiga: PRIPRAVLJENA NA POT. Gre za življenjsko zgodbo sestre Alojzije Domajnko, hčerke Marije Pomočnice. Avtorica Karmen Jenič je v naslov ujela aktualnost sporočila: biti pripravljen stopiti na pot v doseganju ciljev, storiti korak naprej, iti za klicem, ven iz sebe. »Ne sama, ampak z Božjo in Marijino pomočjo,« je veljalo za sestro Alojzijo. Darovala se je za mlade, za sosestre, za prihodnost salezijanskega apostolata v domovini. Gonilna sila pri tem je bila velikodušna ljubezen, ki se je z novimi potmi krepila in množila.

Knjiga se že dobi v trgovini Salve na Rakovniku v Ljubljani in pri sestrah HMP. Naj opogumlja in vzgaja pripravljenost na pot v srcih mnogih.

 

Nekaj krajših odlomkov iz knjige:
../images/upload/2015/6821_Pripravljena_na_pot_splet_odlomek.pdf


 


 

 

 

 

 

PRIPRAVLJENA NA POT …

»Obrnimo se na Marijo.«

S tem zaupanjem je s. Alojzija začenjala poti.

Obrnjena Nanjo, ki je »hitro odšla v mesto na Judovem«, je v njej rasla pripravljenost za nov korak, za novo pot. Gonilna sila pri tem je bila velikodušna ljubezen, ki se je z novimi potmi krepila in množila.

Pot mladostnega hrepenenja,

pot veselega odgovora na Gospodov klic,

pogumna pot v tujino,

nepredvidljiva pot vrnitve v domovino,

iščoča pot novih obzorij,

ljubeča in odgovorna pot do sosester,

iskana in neutrudna pot do deklet

in do možnosti delovanja zanje,

posvečena pot življenja ...

Pot, ki je imela obvezno smer mimo tabernaklja.

Pot nenehnega doživljanja Gospodove prisotnosti

in Marijine spremljajoče roke.

Naj pričujoča knjiga opogumlja in vzgaja

pripravljenost na pot v srcih mnogih.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Zavedaj se, da imaš

angela, ki te spremlja,

varuje in je tvoj prijatelj.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon