Življenje včasih postavi pred nas velike zahteve. Morda ste v stiski. Morda je v stiski kdo od tistih, ki jih imate radi. Morda ste pred težko odločitvijo. Ali pa vas je zadela preizkušnja. Hčere Marije Pomočnice smo - hčere matere, ki ji je pri srcu usoda vsakega človeka. V molitvi želimo prositi za Vas. Dovolj je, da vpišete, po kakšnem namenu želite, naj molimo za Vas. Spomnile se Vas bomo v naših skupnih in osebnih srečanjih z Gospodom in z njegovo materjo Marijo.

Pišite nam preko posebnega obrazca.

Če želite lahko ostanete anonimni in vpišete le molitveni namen.

Arhiv, april 2011

29.04.2011  ŠOLA

Prosim za molitev za mojega brata - da bi mu uspelo popraviti matematiko. Hvala vam!

29.04.2011  RAZGOVOR ZA SLUŽBO

Ljubi Bog, Ti, ki vedno najdeš rešitve za naše težave, prosim Te, da daš danes moč in pogum mojemu možu, ki gre na razgovor za službo. Pošlji mu Svetega Duha, ki ga naj prečisti, tako da bo tebi všeč. Božja pomoč ostani vedno pri nas!

29.04.2011  SVETI DUH

Prosim vas molitev za moje dekle. Nastopil je milostni čas v njenem življenju in se odpira iskanju Boga in svoje poklicanosti. Sem zelo vesel, bojim se pa da je ne bi kaj zmotilo na poti. Prosite, da jo Sveti Duh prepoji, da se sreča in začuti Božjo Ljubezen, ki ji bo ozdravila rane in jo rešila iz primeža brezvoljnosti, pomanjkanja energije. Sveti Duh prosim razkrij ji njeno poklicanost. Prosite tudi zame modrosti, da bi pravilne besede izgovoril, ki bi jo odpirale za Boga. Marija tebi jo izročam, v tvoje varstvo in molitev. Hvala sestre za ljubezen in pomoč.

27.04.2011  SIN

Prosim za molitev mojega sina, da ne bi bil toliko trmast in zamerljiv, da bi spoznal, da mu želim vse najbolje. Ima družbo, ki ga je čisto spremenila. Prosim tudi,da bi spoznal verno in pošteno dekle. Res iskreno prosim za moliev. Hvala. Naj mu pomaga Marija in Sveti Duh.

27.04.2011  ZDRAVJE

Prosim vas, molite za sestro mojega moža, da bodo njeni izvidi dobri, da se bo pozdravila. Naj jo ljubi Jezus in Marija varujeta vsega hudega. Hvala vam!

27.04.2011  FANT

Jezus, prosim blagoslovi fanta, s katerim sva se na mojo željo razšla. Na vsak način me želi nazaj, a jaz tega koraka ne bom naredila. Sv. Anton Padovanski, prosim izprosi mu pri Jezusu mir srca, upanje in vero, da se bo umiril in zaživel naprej. Je sesut in ni mu lahko. Hvala Jezus, da si ga blagoslovil in da ga imaš rad. Hvala Jezus, da si me že uslišal

27.04.2011  SPOZNATI FANTA

Prosim za molitev, da bi spoznala fanta, s katerim bi bila resnično srečna. Hvala.

27.04.2011  VERA

Drage sestre! Prosim molite za najina sinova, da bi se njuna vera poglobila,da bi se spreobrnila. Hvala vam in Bog vam povrni!

22.04.2011  BIVŠI FANT

Prosim molite za mojega prejšnjega fanta, ki me želi nazaj. Jezus, prosim zapolni mu tisti delček srca, ki je prej pripadal meni. Varuj ga, brani ga, saj je tvoj ljubljeni otrok. Hvala, da si me že uslišal.

22.04.2011  ZAPOR

Prosim vas za molitev za našega sina, ki mora zaradi prometne nezgode v zapor. Prosim vas, molite zanj, da bo to dobro prenesel. Prosim Jezusa in Marijo, da mu stojita ob strani in mu pomagata, da mu bodo odobrili alternativno prestajanje kazni, da ne bo izgubil službe! Naj mu bo Bog milostljiv. Hvala vam za vse vaše molitve!

22.04.2011  STARŠA

Prosim vas za molitev za moja starša - da bi znala spet najti drug drugega in si prisluhniti! Hvala! Vse dobro in blagoslovljene velikonočne praznike vam želim!

22.04.2011  DRUŽINA

Zahvaljujem se vam za vse molitve. Družinske stvari se počasi postavljajo na pravo mesto. Prosim, molite še naprej skupaj z mano, za milost odpuščanja, potrpežljivost in pogum v odločitvi za ljubezen in družino.

22.04.2011  DIPLOMIRATI

Prosim vas za molitev, da bi zbrala potrebno energijo, da bi mi v naslednjem mesecu le uspelo diplomirati. Hvala vam! Naj vam dobri Bog povrne vse dobro!

22.04.2011  TEŽKA BOLEZEN

Prosim za mamico Katarino, ki ima hudo obliko bolezni shizofrenije in je tik pred porodom. Naj ji Marija izprosi pri Jezusu milost ozdravitve in da dojenček ne bi imel posedic. Prosim tudi za strokovne delavke, ki se ji trudijo pomagati, da bi jim Bog naklonil milost spoznanja kako pomagati. Bog Vam povrni.

18.04.2011  DRUŽINA

Ljubi Bog! Zopet je moja družina na preizkušnji. Prosim, daj, da jo bomo dobro prestali. Pomagaj nam, napolnin nas z notranjim mirom,  ljubeznijo in srečo, ki je popolna vedno le pri tebi, kjer se naša duša nahrani in spočije.

Aleluja


18.04.2011  ODNOS

V res hudi stiski vas ponovno prosim za molitev. Prosim vas za molitev zame in zanj ... in za najin odnos ... za bližino, za odprtost, komunikacijo, pogovor, ljubezen, notranjo povezanost, ... Naj Jezus stopi v najin odnos ... za nove priložnost. Res vas prosim. Iskrena hvala.

18.04.2011  LJUBEZEN

Dragi Jezus, prosim te za čudež na mojem ljubezenskem področju. Hvala ti.

18.04.2011  OPERACIJA

Prosim vas, molite za sestro mojega moža, ki so ji odkrili tumor v glavi in bo v torek operirana. Prosim vas, molite zanjo, da bo operacija uspela in da se bo pozdravila. Ona je zelo dobra oseba in pripravljena vedno pomagati drugim. Zelo jo imam rada. Naj jo Jezus in Marija in vsi svetniki varujejo. Hvala vam in Bog vam povrni za vse vaše molitve in priprošnje! Hvala!!!

18.04.2011  TEŽAVE

Prosim za Božjo pomoč pri razrešitvi težav, ki so nem nakopičile. Prosim za službo, za mojega moža, ki je brezposeln; da bi hčerka opravila vozniški izpit,da bi moji nadrejeni videli moje garanje v službi in ga tudi nagradili. Ljubi Bog podari, nam svojo pomoč, ki nas naj ohranja v naših dneh na tem svetu in izprosi življenje v večnosti pri Tebi.

18.04.2011  OPERACIJA

Prosim molite za našo Nado, da bo operacijo tumorja v glavi dobro prestala, da bo operacija uspešna, da se bo pozdravila! Naj jo ljubi Jezus in Marija varujeta! Hvala vam in Bog vam povrni!

11.04.2011  SIN

Prosim, da se moj mlajši sin v vsem spremeni na boljše. Hvala. Naj vas Bog blagoslovi.

11.04.2011  NOVA EVANGELIZACIJA

Prosimo vas za molitveno pomoč za novo evangelizacijo neše župnije. Bogu slava in hvala.

11.04.2011  ZAKRAMENT SVETEGA ZAKONA

Prosim za molitveno pomoč za sina in snaho, da svojo zvezo skleneta pred Bogom. Naj Božji blagoslov spremlja vse člane družine. Bogu slava in hvala.

11.04.2011  KRIVDA

Sem v težki situaciji, glede krivde, ki ni moja, pa me obtožujejo. Prosim za umiritev strasti in naj Božja pomoč ostane vedno pri nas.

11.04.2011  SPOZNATI VERNO DEKLE

Prosim molite za našega sina, da bi spoznal verno in dobro deklico, s katero bo srečen! Hvala vam in vse dobro vam želim!

11.04.2011  ZDRAVJE

Drage sestre, hvala za vaše molitve. Prosim izročimo Jezusu moje zdravlje - imam tumor v glavi, današnji pregled pri nevrokirurgu ter celoten potek zdravljenja. Hvala Jezus, da si me že ozdravil in hvala, da bo nama s fantom dano, da bova postala mož in žena. Hvala tudi vsem drugim, ki molite zame. Jezus rada te imam.

11.04.2011  ZDRAVJE

Prosim za molitev za sestro mojega moža, ki so ji ugotovili tumor v glavi. Prosim molite zanjo, da bo operacijo uspešna, da se bo pozdravila! Hvala vam in Bog vam povrni!

11.04.2011  STISKA

Ljubi Jezus in Marija, zahvaljujem se milost in za vse uslišane prošnje. Prosim vas, da se v molitvi spomnite našega sina, ki mora iti za 6 mesecev v zapor zaradi prometne nesreče. Da bi dobro prenesel bivanje tam. Da bi se utrdil v veri. Ljubi Jezus, prosim položi roke nanj in mu daj svoj mir na duši in na telesu. Hvala vam in naj vas blagoslovi Bog!

11.04.2011  IZPIT IN SLUŽBA

Ljubi BOG! Prosim za dober izid izpita ter ravno tako za službo mojemu možu. Prosim BOG pomagaj in nas reši!

11.04.2011  SPOZNATI LJUBEZEN SVOJEGA ŽIVLJENJA

Prosite zame, da bi spoznala ljubezen svojega življenja in si ustvarila družino. Prosite zame, da bi v tem pogledu bila zrealizirana in srečna. Hvala in Bog povrni.

11.04.2011  OVIRE

Drage sestre, v stiski smo. Prosim Boga, da nam uspe čim prej prodati stanovanje po za nas ugodni ceni. Ker nas že dolgo in pri vsem kar počnemo spremljajo same ovire, problemi, nenadne težave, okvare in podobno, prosim Boga tudi za osvoboditev od vseh teh negativnih vplivov. Hvala. Hvaljen Jezus.

11.04.2011  DELO NA STREHI

Drage sestre,molite za nas, da bi varno opravili težko delo na strehi. Hvala.

11.04.2011  MATURA

Prosim vas za molitev za mojega brata, da bi uspešno naredil maturo in sprejemni izpit! Hvala vam! Naj vam dobri Bog povrne!

11.04.2011  SLUŽBA

Prosim za molitev, da bi, če je le taka Božja volja, dobila željeno službo! Hvala vam za vse molitve!

11.04.2011  OZDRAVLJENJE

Prosim, molite za mojo prijateljico Katarino, da ozdavi od raka in da ji Jezus pošlje Sv. Duha tolažninka! Hvala.

04.04.2011  HČERKA

Prosim za molitev za mojo hčerko. Zopet je razočarana v ljubezni ... za pravega partnerja ... prav smili se mi ... prosim, pomagajte z molitvijo ...
hvala ... Naj vas Bog obilno blagoslovi ...

 


04.04.2011  ZDRAVJE

Drage sestre, sem imela slikanje glave, ker sem prebolela raka, popoldne imam zdravnika, ker izvidi kažejo, da ni v glavi vse čisto.
Hvala Jezus, da si me že uslišal.
Rada Te imam.
Petra

04.04.2011  DRUŽINA

Družina je na preizkušnji, prosim pomagaj nam najti pot. Vlij v nas vero in upanje za lažje premagovanje ovir. Spremljaj nas na naši poti, ki si jo ti zbral za nas. Pomagaj, da bomo lažje živeli.

04.04.2011  ZDRAVJE

Nenadoma zastalo srece naše drage mame, babice in tašče. Takoj ji je bila nudena prva pomoč in prevoz z rešilnim avtomobilom v celjsko bolnišnico. Sedaj je v rokah zdravstvenega osebja. Prosimo vas, da se je spomnite v molitvi. Naj Vsemogočni zdravnik Jezus Kristus pomaga zdravstvenemu osebju pri potrebni operaciji. Hvala Vam za molitve.

04.04.2011  DRUŽINA

Prosim za pomoč v molitvi za mojo družino. Ljubega BOGA prosim za srečno opravljen izpit moje hčere. Prosim za več ljubezni, spoštovanja in vere.

04.04.2011  RADA BI POSTALA MAMICA

Danes sem brez volje, brez kančka življenja ... prosim za podporo v molitvi, da bom znala reči Zgodi se Tvoja volja - da bom znala zaupati, da bom znala sprejeti - želim podariti življenje - vendar Njegova volja je drugačna - prosim, naj ne klonim pred strahom, naj ne klonim pred nevarnostmi, ki prežijo name in so tako sladke in omamne. Naj upam, upam, da se bo uresničilo - tudi sama bi rada postala mamica. Hvala za podporo - velik blagoslov prejemamo po vas - hvala.

04.04.2011  OPERACIJA

Drage sestre, 4-letna hčerka bo morala na operacijo ušes. Poseg je rutinski, pa vendarle, operacija je operacija. Sama že opravljam devetdnevnico, vas pa prosim za še dodatno molitveno podporo. Ravno danes smo dobili datum operacije, ki je "šele" v decembru. Ob tem mi je zelo težko, saj je zimski čas dosti manj ugoden za tovrstne posege. Če je tudi Božja volja, naj se datum prestavi na bližnji čas, če ne, naj ostane tako, kot je. Hvala za vaše molitve, hvala, da sem vam lahko zaupala svojo težavo. Bog povrni vašo dobroto.

04.04.2011  SPOZNATI ŽIVLJENJSKEGA SOPOTNIKA

Prosim Vas, molite zame za uresničitev globoke in iskrene želje: da bi spoznala mojega življenjskega sopotnika in da bi si z njim ustvarila družino. Hvala in Bog povrni.

04.04.2011  MOLITEV ZA J.

Prosim vas, molite za J.- za milost moči vere, poguma in vodstva Svetega Duha pri pomembnih odločitvah ter za ozdravitev notranjih ran in osvoboditev po našem Gospodu Jezusu Kristusu.

04.04.2011  SPOZNATI MOŽA

Prosim, molite zame da bi spoznala vernega in delavnega fanta s katerim bi si ustvarila družino, saj ne bi rada ostala sama. Iskrena hvala.

04.04.2011  UPANJE

Prosim te za dar modrosti, ljubezni in zdravja. Vlij v naša srca novo upanje po bolj polnem življenju,ki nam bi prineslo srečno in večno veselje. Pomagaj mi pri mojem delu, da bi ga čim boljše naredila tebi in sebi v veselje.

04.04.2011  DRUŽINA

Hvala Vam za vse vaše molitve. Kako toplo mi je v srcu ob misli da molite za nas, da nismo sami, da se zkupaj v molitvi obračamo h Gospodu. Prosim Vas molite za našo družino, za spreobnjenje mojega moža, sina snahe in bodočega zeta. Pa tudi za hčerko, da bi ohranila vero in iz nje črpala moč za življenje. Za brata alkoholika in za mojo bolno mamo, pa tudi zame. Hvala Vam.

04.04.2011  ŠE NEROJENI OTROČIČEK

prosim vas za molitev za prijteljico in njenega še nerojenega otročička - da bi bilo z obema vse vredu! Hvala vam! Naj vam Bog povrne vse dobro!

04.04.2011  FANT

Drage sestre, izročajmo in molimo skupaj za mojega fanta, s katerim sva s na mojo podudo razšla. Ne vem, kaj se z njim dogaja, prosim Marija varuj ga, prosim Jezus bodi ti njegov vodnik in daj mu vse, kar ta trenutek potrebuje. Ko se bo želel srečati z mano prosim mojega in njegovega angela varuha, da uredita vse zadeve, da bo najino srečanje plodno in da bo vse v skladu z Božjim načrtom. Jezus prosim potolaži ga in mu daj upanje za življenje. Sv Jožef izprosim mu prosim službo, da se bo zamotil, sv. Krištof, varuj njegovo vozniško pot in prosim uredi vse glede njegovega vozniškega izpita. Jezus in Marija, izročam ga v vajine tople roke. Hvala Jezus, da si me že uslišal.

04.04.2011  SLUŽBA

Tudi danes se obračam na Vas,da skupaj molimo za mojega moža, da bi našel službo. Prosim za pomoč v molitvi.

04.04.2011  SVETI DUH

Izprosite zame ozdravljenja vseh notranjih ran. Da me Gospod Sveti Duh prepoji z ljubeznijo, mi podeli ljubeče in mehko srce, za soljudi. Prosim sestre izprosite mi zaposlitev, kjer bi lahko delal z ljudmi.
Hvala za vaše materinstvo.

04.04.2011  ODNOSI V DRUŽINI

Prosim vas za pomoč v molitvi za izboljšanja stanja glede odnosov v moji družini. Zavedam se, da smo vsi slabotni in mečemo krivdo na druge.Dragi BOG osvobodi na krivde,reši nas s spreobrnenjen, vlij v naša srca vero,odpusščanje, medsebojno ljubezen in spoštovanje.

04.04.2011  DRUŽINA

Dobri BOG! Ti poznaš moje trpljenje,napakein slabosti. Življenje pri nas je težko.Krivda leži na vseh, vendar to priznam samo jaz. Prosim dragi BOG uredi stanje v naši družini vzdržno. Pomagaj nam,da bomo znali odpuščati in se spsrejemati takšne kot smo.

04.04.2011  SREČNA ZADNJA URA

Drage sestre, prosim molite za očeta mojega prijatelja. Jezus, daj mu prosim srečno zadnjo uro, ko ga boš poklical k sebi. Hvala, da si me že uslišal.
Petra

04.04.2011  ODLOČITEV

Dragi Jezus, prosim poseži v moje ljubezensko dogajanje. Računam na čudež, da se bo vse dobro izteklo. Saj veš, da mi v srcu jasno govoriš, kaj je prav, a mene je strah prekiniti odnos. Strah ni Tvoje delo. Jezus hvala Ti, da si za nas na križu že premegal hudega duha. Jezus, hvala, da si z nami.

04.04.2011  ZAPOSLITEV - SPREOBRNJENJE - OZDRALJENJE

Prosim za molitev, da bi notranje ozdravel in da bi mi Gospod v iskanju službe čimprej namenil zaposlitev, ki bi me veselela. Prosim tudi spreobrnjenja in ozdravljenja za moje dekle. Želiva si biti srečna. Gospod Vam povrni!

04.04.2011  DRUŽINA

Ljubi BOG, zahvaljujem se ti za uslišane prošnje, za katere sem te prosila. Za mene in mojo družino prosim, da nas zedini v veri, ljubezni in spoštovanju. Zaceli naše notranje rane, ki vsakega toliko časa pridejo na površje in močno skelijo. Odženi od nas satana, ki nas zasleduje in nam ne da miru. Prosim ljubi BOG, stoj nam ob strani in nam pomagaj.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Delaj danes tako,

da ti jutri ne bo

treba zardevati.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon