Življenje včasih postavi pred nas velike zahteve. Morda ste v stiski. Morda je v stiski kdo od tistih, ki jih imate radi. Morda ste pred težko odločitvijo. Ali pa vas je zadela preizkušnja. Hčere Marije Pomočnice smo - hčere matere, ki ji je pri srcu usoda vsakega človeka. V molitvi želimo prositi za Vas. Dovolj je, da vpišete, po kakšnem namenu želite, naj molimo za Vas. Spomnile se Vas bomo v naših skupnih in osebnih srečanjih z Gospodom in z njegovo materjo Marijo.

Pišite nam preko posebnega obrazca.

Če želite lahko ostanete anonimni in vpišete le molitveni namen.

Arhiv, maj 2011

30.05.2011  MATURA

Priporočam se v molitev za Božjo pomoč pri opravljanju mature. Naj Gospod vodi moje misli. Naj mi v tej preizukšnji stojita ob strani blaženi Alojzij Grozde in Marija Pomočnica. Naj jutri roka piše pod vodstvom Svetega Duha, to vas iskreno prosim v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Naj vam Bog stokratno povrne za vaše molitve.

30.05.2011  ZDRAVJE

Prosim vas za molitev za našo Nado, da bodo obsevanja in kemoterapija uspešna, da se bo pozdravila. Naj ji ljubi Jezus in Marija dasta moči, da bo vse to dobro prestala. Hvala vam in Bog vam povrni!

30.05.2011  ODPUŠČANJE

Gospod, Marija in svetniki. Pomagajte mi, da bi odpustil staršem in ostalim ljudem. Prosim tudi za molitev ozdravljenja moje mame in tata, ter spoznanja življenjske sopotnice. Amen.

30.05.2011  ODPUŠČANJE

Dragi Jezus in Marija, prosim vaju za pomoč, da bi zamere, ki so se nabrale v mojem krogu čimprej razrešile. Pomagaj najti pot tistim, ki ne vidijo, da bodo spregledali. In da bomo v slogi živeli tako kot smo nekoč. Hvala za pomoč in molitev.

30.05.2011  SLUŽBA

Prosim vas za vaše molitve, da bi mlajši sin dobil službo. Že vnaprej iskrena hvala.

30.05.2011  OZDRAVLJENJE

Prosim vas, da molite za ozdravljenje moje prijateljice. Iskrena hvala.

30.05.2011  PRAVO SPOZNANJE

Prosim vas, da se mi pridružite v molitvi za mojo družino, da bi lahko dokončala fakulteto ter za spoznanje ali sem si izbrala pravega partnerja, za blagoslov najine zveze ali pa, da se razideva brez kakršnegakoli obžalovanja. Naj vam ljubi Bog vsem podari zdravja.

30.05.2011  SODIŠČE

Prosim, molite za našo družino, ker je nekdo vložil tožbo zoper nas na sodišče. Prosim Jezus, blagoslovi vse, ki smo na kakršenkoli način vpleteni v zadevo in naj po nas govori Sveti Duh. Hvala Marija, da si Jezusa že pocukala za rokav. Hvala Jezus, da si nas že uslišal.

30.05.2011  ZAGOVOR DIPLOME

Prosim vas za molitev, da mi Sveti Duh razsvetli pamet, da bom samozavestno izpeljala zagovor diplome in se ne bom pustila prestrašiti. Hvala vam! Naj vam dobri Bog povrne!

30.05.2011  USTVARITI SI DRUŽINO

Molite prosim zame, da bi našla fanta, ki bi bil ljubezen mojega življenja in s katerim bi si ustvarila družino. Hvala sestre za vaše molitve.

30.05.2011  ZDRAVJE IN NOTRANJI MIR

Prosim, molite za zdravje in notranji mir naše družine. Hvala.

 


30.05.2011  FANT IN DEKLE

Prosim, molite zame, da bi bila všeč fantu, ki je tudi meni zelo všeč in da bi mi to tudi jasno pokazal. Bog povrni.

30.05.2011  SLUŽBA

Prosim vas za molitev za rešitev težav in pritiskov v službi. Jezus, prosim te, bodi vedno z menoj, ko te potrebujem in pomagaj mi rešiti te težave, ki me že kar načenjejo. Iz srca se vam zahvaljujem za vaše molitve.

30.05.2011  ŠOLA

Najprej se vam zahvaljujem za vaše molitve. Prosim za molitev za sina, da bo pisal nemščino pozitivno. Hvala Vam in Bog vam povrni.

30.05.2011  OSVOBOJENJE

Prosim molitve osvobojenja duha mojega dekleta, ozdravljenja notranjih ran. Ozdravljenja od odvisnosti hrane. Gospod Jezus ozdravi njeno srce, osvobodi njeno dušo, prepoji jo s Tvojo ljubeznijo. Pokaži ji pot, v katero jo kličeš - kaj si resnično želi. Hvala.

30.05.2011  SLUŽBA

Prosim vas za molitev, da bi se v službi počutila veselo in zadovovoljno, da ne bi bila vseskozi tako napeta in da bi uspešno opravljala svoje delo. Hvala vam za vaše molitve.

24.05.2011  SLUBA IN RAZUMEVANJE

Prosim vas za molitev, da bi hčerki in jaz našle službe in prodali nepremičnino, ki je ne potrebujemo. Da bi se v širši družini razumeli in ugladili nesoglasja. Hvala Vam za Vašo pomoč. Hvala Jezus, sveta Marija in sveti Jožef.

24.05.2011  ZAHVALA

Iskreno se zahvaljujem, ker sem z vašo pomočjo v molitvi, s svojo molitvijo bila od Boga uslišana, desna noga se je stabilizirala in obveznosti sem izpeljala brez težav. Aleluja! Hvala Mariji in Jezusu tudi za še eno zadevo, ki se je pravkar neverjetno pozitivno izšla. Hvala!

24.05.2011  SLUŽBA

Prosim, molite zame, da bi se v službi počutila veselo, zadovoljeno in izpolnjeno, da bi zmogla zbrano in dobro opravljati svoje delo. Hvala iz srca za vaše molitve.

24.05.2011  FANT

Jezus prosim te, da bi bil fant, ki mi je všeč in do katerega čutim ljubezen in prijateljstvo pravi zame. Pomagaj nama, da se zbližava in si zupava svoja čustva. Iz srca hvala za vaše molitve.

24.05.2011  USTVARITI SI DRUŽINO

Prosim vas za molitev, da bi našla fanta, ki bi bil zame ljubezen mojega življenja in s katerim si bom ustvarila družino. Sem že kar malo v letih. Hvala vam.

24.05.2011  OZRAČJE

Hvala za vse vaše molitve. Tudi tokrat se obračam na vas s prošnjo, da skupaj molimo za prijateljico, ki si želi iz tujine, kjer živi in dela, na počitnice nazaj v domači kraj. Na Islandiji je zopet izbruhnil vulkan, katerega pepel in dim grozita, da se bo zopet zaprl zračni prostor nad Evropo. To bodo prijateljičine zadnje počitnice v času njene nosečnosti, zato vas prosim, molimo za mirno in varno ozračje nad Evropo. Hvala vam iz srca še enkrat.

21.05.2011  DRUŽINA

Prosim vas molitev za mojega partnerja Janeza in njegovo mamo. Da bi se stanje in odnosi v naši in njegovi družini izboljšali.

21.05.2011  OSVOBODITEV

Prosim vas, da skupaj molimo zame, za moje sodelavce, da bi bili odnosi v službi, kolikor toliko dobri. Še posebej pa prosim za eno bivšo sodelavko, ki je že v pokoju. Opravila je črno magijo, ki je trajala nad menoj in mojo družino 10 let. Priporočam jo v molitev.

21.05.2011  DRUŽINA

Prosim vas, da skupaj molimo za našo družino, za zdravje, srečo in zadovoljstvo v družini. Za moja otroka Nejca in Nika. Da bi uspešno opravila šolanje ter da bi bila zdrava in srečna.
Hvaležna Darja

21.05.2011  MATURITETNI IZPIT

Prosim vas, da skupaj molimo zame, da bi opravila še zadnji maturitetni izpit iz matematike. Lepo prosim in se priporočam v molitev.

Hvaležna Darja


21.05.2011  SODIŠČE

Prosim molite za našo družino, imamo eno zadevo na sodišču - glede zemlje . Jezus hvala, da si nas že uslišal, da se bo zadeva blagoslovljena in da se bodobro iztekla .

21.05.2011  SORODSTVO

Hvala za vaše molitve. Prosim, za molitev, da se napetost ter zamere v sorodstvu po očetovi strani pozdravijo v Jezusovem imenu, ter da po milosti Božji Sv. Duha razsvetli sestrično, njeno družino, njene starše,moževe starše ter vse navzoče na "dogodku" da spoznajo, da ima vsak človek svoje življenje in da je vsak odgovoren za svoja dejanja. Amen.

21.05.2011  DRUŽINA

Prosite za moje tri otroke, da bodo srečni, in še posebno za mojega še nerojenega otročka, da se ne bo rodil prezgodaj in da bo z njim vse v redu. Molite prosim tudi za mojega moža, naj ga Bog umiri in mu da moči, da se bo lahko odrekel alkoholu. Hvala vam!

21.05.2011  ANOREKSIJA

Prosim vas za molitev za prijateljico, da bi se pozdravila anoreksičnih nagnenj in da bi bila pripravljena prisluhniti ljudem, ki ji hočejo pomagati. Hvala vam!

21.05.2011  NOTRANJI MIR

Za notranji mir in ozdravljenje od paničnih napadov mojega brata. Za notranji mir pri njegovi ženi. Gospod blagoslovi njegovo družino.

21.05.2011  ZDRAVJE

Zahvaljujem se vam za vse dosedanje molitve. Prosim vas tudi vnaprej za moltve za sestro mojega moža, ki so ji odstranili tumor v glavi. Prosim vas, molite zanjo, da se bo pozdravila, čeprav so izvidi zelo slabi. Naj se zgodi čudež, če je taka Božja volja, naj jo ljuba Marija varuje in ji pomaga! Hvala vam in Bog vam povrni!

21.05.2011  PRENEHATI S PITJEM

Prosim vas za molitev za mojega moža - da bi prenehal s pitjem. Hvala vam in naj vam Bog povrne vse dobro!

21.05.2011  SPOZNATI PRAVEGA FANTA

Prosim vas za molitev zame. Da bi spoznala ljubezen - fanta, ki bi bil pravi zame. Hvala in Bog povrni.

21.05.2011  ZDRAVJE

Zahvaljujem se za vse molitve, ki smo jih bili v okviru družine že prejeli. Ponovno vas prosim, za molitve za zdravje mami, očeta, in male Julije. Hvala in Bog povrni. Špela

21.05.2011  STISKA

Trenutno sem v hudi stiski in napetosti. Prosim vas molite zame, da se odprem do ljudi, da bi bila bolj sproščena in samozavestna in da bi spoznala dobrega in poštenega fanta, s katerim si bom ustvarila družino.

21.05.2011  POROD

prosim vas za prijateljico - da bi srečno rodila. In za zdravje obeh. Hvala vam!

21.05.2011  ODPUŠČANJE

Prosim notranjega miru in ozdravljenja za mojo mamo. Da bi znala odpustiti ljudem, ki so jo ranili. Marija Nebeška izprosi ji ljubezen Sv.Duha. Spremljaj jo in varuj jo vsepovsod, posebno še v prometu. Hvala.

21.05.2011  BOŽJI BLAGOSLOV

Najlepša hvala za vse vaše molitve. Prosim Vas, molite, da bi imela voljo, motivacijo, da bi premagala strah za učenje, da bi se uspela naučiti gradivo za izpit in da bi izpit uspešno opravila ter za srečo v ljubezni in družini. Vnaprej hvala.

21.05.2011  ODPRTOST SVETEMU DUHU

Prosim za molitev za moja dva sinova - da bi uspešno končala šolo, saj se bosta le tako lahko udeležila srečanja mladih v Madridu. Molite, da bi nad njima bedel Sveti Duh, da bi bila razumna in odprta. Bog vam povrni.

21.05.2011  ZDRAVJE

Prosim, molimo zame, da bi kemoterapila delovala in da bi tumor izginil, prosim Jezus za blagoslov pri zadevi, ki jo imamo na sodišču.

21.05.2011  DRUŽINA

Prosimo za moža, da bi dobil zaposlitev. Naj se končajo družinske razprtije. Sveti Duh, napolni nas z notranjim mirom, hvaležnostjo in potrpežljivostjo. BOG blagoslavljaj nas.

21.05.2011  OZDRAVLJENJE

Prosim molitev za mojega strica in bratranca, ki ste se znašla v hudi odvisnosti alkoholizma in bolezni skizofrenije. Zelo trpita. Jezus ozdravi ju. Mati Marija v tvoje varstvo jih izročam.

21.05.2011  PRAVA POT

Dragi Jezus, vodi me po pravi poti. Naj razočaranje prinese tudi nekaj dobrega. Okrepi moje upanje. Okrepi moje védenje in vero, da mi vedno stojiš ob strani in mi pomagaš. Hvala.

21.05.2011  SVOBODA BOŽJIH OTROK

Gospod Jezus osvobodi me navezanosti, ran, vse kar jemlje moji duši moč. Napolni me s svojim Sv. Duhom, da mu bom v svobodi božjih otrok služil. Amen.

21.05.2011  SLUŽBA IN OTROK

Prosim, molite zame, da bi dobila boljšo službo in da bi znova zanosila in rodila zdravega otroka. Bog Vam povrni za Vaše molitve!

21.05.2011  BODOČI MOŽ

Prosim vas, prosite zame Boga, da me vodi po poti, kjer bom spoznala pravega življenjskega sopotnika. Prosim tudi Boga, da me razsvetli, ali je fant, ki sem ga pred kratkim spoznala in je veren, pravi zame. Molite prosim, da bi tudi res bil pravi zame. Hvala iz srca.

21.05.2011  DIPLOMA

Prosim vas za molitev, da bi mi uspelo pravočasno narediti vse za oddajo diplome. Hvala vam! Naj vas dobri Bog vedno blagoslavlja!

07.05.2011  FINANČNA STISKA

Prosim vas, da molite zame, da bi se mi finančno stanje izšlo. Sem v kar precej hudi denarni stiski. Prosim molite zame, da mi ne bi bilo treba prositi denarja naokrog.
Hvaležna Darja

07.05.2011  IZPIT

Prosim vas, da skupaj molimo zame, da bi 4. junija (pisno) opravila maturitetni izpit iz matematike. Nekoliko kasneje pa še ustnega.

07.05.2011  SVETI DUH

Prosim moči Sv. Duha, da me približa Gospodu, da me spremeni v ljubečega človeka, da kljub dnevni vpetosti v svetu ohranim evangelijsko logiko, notranjo ubranost, srčnost, Božje prijateljevanje. Gospod Jezus Kristus, napajaj me prosim z živo vodo, prereži odvisnosti, ki obtežujejo mojo dušo, daj moči moji duši da bo urno se dvigovala k Bogu. Marija naša mati in priprošnjica, stoj mi ob strani. Sveti Frančišek in Bruno prosita zame. Hvala in Gospod povrni.

07.05.2011  ZDRAVJE

Prosim in se vnaprej zahvaljujem za molitev za moje zdravje na desnem stopalu; da to ne bi postalo večja ovira za številne obveznosti, ki me čakajo. Bog vas blagoslovi!

07.05.2011  PRAVA IZBIRA

Ljubi Jezus, prosim te za dar modrosti, spoštovanja in ljubezni. Naj moje otroke spremlja prava pamet pri izbiri življenskega sopotnika. Prosim pomagaj!

07.05.2011  RAZUMEVANJE

Prosim vas za molitev za moje ozdravljenje, posebno še za boljše medsebojno razumevanje.
Najlepše se zahvaljujem !

07.05.2011  DRUŽINA

Ljubi Bog! Iz srca se Ti zahvaljujem za uslišane prošnje. Prosim te za dar spreobrnenja moje družine, dar ljubezni, modrosti in spoštovanja. Prosim, pomagaj fantu moje hčere, da bo našel pravo pot v življenju, ki ga bo pripeljala do željenega cilja. Pomagaj tudi mojem možu, da bi našel pravo zaposlitev. V življenju si najbolj želim, da bi se kot družina spoštovali in cenili. Odvrni od nas stare zamere, jezo, sovraštvo na napuh. Združi nas, da se bomo nekoč vsi veselili s teboj. Božja pomoč ostani vedno pri nas.

07.05.2011  POMOČ NA DELOVNEM MESTU

Prosite prosim, da bi me Sveti Duh napolnil z močjo, napojil z živo vodo. Da bi mogel zbrano in dobro opravljati delo; da bi imel dovolj moči. Da bi bili odnosi na delovnem mestu lepi. Marija prosim pomagaj mi, spremljaj me. Hvala.

07.05.2011  OTROCI

Na vas obračam s prošnjo za Ano in Tomaža. Prosite Marijo, da blagoslovi njun zakon z otrokom - otroki. Hvala.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Če moliš, zrastejo

iz dveh zrn, ki ju

zaseješ, štirje klasi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon