Arhiv uvodnikov, 2020

02.02.2020  ALI SE DARUJEM?

Darovati se ni hec. Darovati se Gospodu Bogu pomeni, da se mu prepustiš s cela. Darovati se za Gospoda Boga pomeni odpovedati se pričakovanjem, ki jih vedno znova prebuja naš jaz, ego. Izročiti se v daritev Gospodu Bogu pomeni dejansko položiti svoje življenje v Božje roke, kakor je to storil Jezus v Getsemaniju ko je dejal: »Ne moja, ampak tvoja volja nas se zgodi.« Darovati se lahko pomeni tudi bolečino, tudi trpljenje in solze in ne pomeni, da tega ne smemo pripovedovati Bogu. Lahko govorimo in prihajamo predenj z zgodbo dolgih let, ampak vse to mora postati daritev.

nadškof Stanislav Zore ob dnevu posvečenega življenja


17.01.2020  MESEC SALEZIJANSKIH SVETNIKOV


Salezijanski svetniki nosijo ime po sv. Frančišku Saleškem, ki ga je sv. Janez Bosko postavil za vzor svetosti. Poleg njiju se v mesecu januarju veselimo tudi sadov svetosti štirih članov salezijanske družine: Titusa Zemana, Alojzija Variara, Lavre Vicuna in Bronislava Markiewicza.
Kje je izvir svetosti? Don Bosko postavlja ljubezen do Jezusa v Najsvetejšem zakramentu v središče svojega vzgojnega in pastoralnega delovanja in tudi njegove duhovnosti. Evharistija tako postane izvir njegove lastne svetosti in svetosti mladih: »Želite slišati mojo željo? Prejmite obhajilo vsak dan. Če se ne morete obhajati zakramentalno, se obhajajte duhovno. Če je potrebno jesti hrano vsak dan, zakaj bi izpuščali duhovno hrano?«
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vsak večer pomislite:

kakšna bi bila moja večna

usoda, če bi moral to noč umreti?
(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
BRAT ANTON
Zaradi brata Antona je Janezek moral skoraj za tri leta za pastirja in hlapca k družini Moglia. Šele novembra 1829 ga je stric Mihael rešil, da se je vrnil v družino in nadaljeval z učenjem. Anton je namreč dopolnil enaindvajset let; mati Marjeta je sklenila, da bo razdelila to, akr so imeli in se bo Anton osamosvojil. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon