Adventna duhovna obnova za katehiste in katehistinje

27.12.2018 

Adventna duhovna obnova je tudi letos zbrala kar lepo število slušateljev katehetsko pastoralne šole in članov skupnosti katehistinj in katehistov novomeške škofije z vzpodbudnim naslovom: "Veselite se v Gospodu." V Baragovem zavodu v Novem mestu smo se zbrali v popoldanskih urah 2. adventnega petka, 14. decembra, in se družili z Bogom in med seboj do sobote, 15. decembra. Hkrati je bila obnova tudi »medgeneracijsko« povezovanje slušateljev KPŠ različnih letnikov in že »doštudiranih« katehistinj in katehistov.Začetek in zaključek je bil s sveto mašo. Obhajilo pod obema podobama. Prekrasno petje ob spremljavi flavte in kitare. Voditelj nam je bil na voljo tudi za sveto spoved, kar je  neprecenljiv dar. Vse to nas je vodilo v središče Božje ljubezni, ki se je učlovečila.

 

Voditelj g. Janez Žakelj nam  je usmerjal pogled v sam »smerokaz« naše vere, v znamenje križa ter molitev, in sicer molitve, ki imajo svoje korenine v Svetem pismu. Premišljevali smo o molitvah Oče naš in Zdrava Marija ter o kasnejši apostolski in nicejsko-carigrajski veroizpovedi. V samem domu je tudi čudovita možnost odmika v tišino, kjer se je lahko vsak osebno še bolj poglobil v predlagane teme in stopil v poglobljen stik z Bogom; na voljo so nam bile kar tri kapele. V sončnem sobotnem popoldnevu se je manjša skupinica podala na sprehod z rožnim vencem; v molitev in premišljevanje veselega dela rožnega venca ob žuborenju potočka in škripanju snega. Vse dogajanje je potekalo v res lepo mirnem vzdušju, po nam prilagojenem časovnem razporedu, v katerega so bili vpeti tudi kulinarično dovršeni obroki, ki so v jedilnico prihajali izpod rok sestre Anice. Iz srca hvala tudi sestrama Damjani in Mariji za organizacijo in spremljanje. In seveda gospodu Janezu Žaklju za lepo vodenje.

Barbara Zajc Tekavec, katehistinjaDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Delaj danes tako,

da ti jutri ne bo

treba zardevati.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon