Angleški oratorij 2019

02.09.2019 

V zadnjem tednu avgusta, smo na Gornjem trgu v Ljubljani od ponedeljka do četrtka pripravili angleški oratorij za otroke. Osrednji lik letošnjega angleškega oratorija je bil Friderik Irenej Baraga. Velik mož slovenskega naroda, ki je deloval med Indijanci v Severni Ameriki. Kot je Friderik Baraga zaznamoval življenja mnogih Indijancev, je tudi ta oratorij prinesel svetel žarek v življenja naših udeležencev.Ekipi slovenskih sester in animatorjev, so se pridružili prostovoljci iz Slovaške, Velike Britanije in Peruja. S svojo različnostjo smo bogatili drug drugega in oblikovali program, katerega se je udeležilo približno 30 slovenskih otrok.

 

V oratorijskih dneh smo imeli vsak dan pester program. Oblikovale so ga bogate kateheze, raznolike delavnice, nadvse zanimive velike igre, romanje na Dolenjsko po Baragovih poteh ter veliko malenkosti, ki so naredile oratorij lep, domač in prisrčen. Tako kot je vsega lepega prehitro konec, je tudi oratorij minil prehitro.

 

Besedilo in fotografije: Brigita Chuuya

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Če moliš, zrastejo

iz dveh zrn, ki ju

zaseješ, štirje klasi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon