Angleški oratorij

03.07.2017 

Dragi starši, dragi otroci,

sestre Hčere Marije Pomočnice se z animatorji in sodelavci veselimo že petega poletnega Angleškega oratorija. Letos se nam bodo pridružili tudi prostovoljci iz Liverpoola. Program je namenjen slovenskim osnovnošolcem, ki radi govorijo angleško (udeležbo priporočamo otrokom druge in tretje triade) ter angleško govorečim vrstnikom, ki živijo v Sloveniji.


PROGRAM

Tekom tedna bomo bolje spoznali zgodbo o Mariji, obiskali eno njenih cerkva v bližini Ljubljane, predvsem pa se bomo veselili v skupnem prepevanju, druženju, igranju, pogovorih in ustvarjanju. Marija nas bo vodila h globjemu spoznavanju ljubeče Božje navzočnosti v našem življenju, ki svojim otrokom želi predvsem to, da bi se znali resnično veseliti življenja in ga živeti v vsej polnosti.

Program poteka vsak dan od 9.00 do 15.30. Zadnji dan se program zaključi ob 16.00. Z otroki namreč pripravimo zaključno prireditev za starše.

 

LOKACIJA: Hiša sester Hčera Marije Pomočnice (HMP), Gornji trg 21, 1000 Ljubljana

DATUM: 3.-7. julij 2017

PRIJAVE zbiramo od 3. maja 2017, e-prijavnica bo aktivirana na tej spletni strani. Število mest je omejeno.

PRISPEVEK: 50 EUR za udeleženca. Za več otrok iz družine je prispevek nekoliko nižji. V kolikor vam višina prispevka predstavlja težavo, nam to sporočite. Skupaj bomo našli primerno rešitev.

KONTAKT: Za dodatne informacije nas kontaktirajte na: angleski.oratorij@gmail.com.

 

Vabljeni!


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Tistemu, ki ljubi Boga,

Bog vsako stvar obrne v dobro.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon