Birmanci iz Škofje Loke in Lj - sveti Jakob

10.02.2017 

 

Od 20. do 22. januarja smo birmanci in animatorji iz obeh župnij vikend preživeli na duhovni obnovi pred sveto birmo. Imeli smo se zelo lepo in naš vikend je kar prehitro prišel h koncu. Naučili smo se marsikaj novega in obnovili nekaj znanja. Ustvarili smo nova prijateljstva in tudi dobro jedli.


Birmanci so o vikendu povedali:

  • Jaz sem se imela zelo lepo. Všeč mi je bila glasbeno obarvana izkušnja in res sem vzpostavila močnejši stik z Bogom in njegovimi nauki.
  • Na duhovnih vajah mi je bilo všeč, hrana je bila zelo dobra, program je bil v redu. Sestre so bile zelo prijazne. Vikend je bil zelo lep.
  • Meni osebno so bile duhovne vaje zelo v redu. Program sam je bil v redu, bilo je samo malo premalo prostega časa.
  • Na duhovnih vajah mi je bilo zelo všeč, saj smo se vsi zelo povezali in se zabavali. Naučili smo se veliko novega, predvsem pa to, da moramo sebe spoštovati takšne, kot smo. Všeč mi je bilo tudi, ko smo peli in imeli delo po skupinah.
  • Meni je bilo zelo všeč. Dobro je bilo, ko smo delali v skupinah, pa tudi zelo zanimivo. Lahko bi imeli malo več prostega časa, pa tudi vstajali bi lahko malo kasneje.
  • Imela sem se v redu. Naučili smo se spoštovati Boga, nekaj novih molitev ...
  • Duhovne vaje na Bledu so bile zelo poučne in zanimive. Imeli smo se zelo lepo. Naučili smo se veliko novega in se poglobili v veri. Veliko je bilo prostega časa, takrat smo se zabavali ob zabavnih igrah. Bolj natančno smo spoznali 10 Božjih zapovedi. Če jih bomo upoštevali, bomo lepše živeli in osrečevali druge. Hvaležen sem sestram in animatorjem, da so bili z nami in smo se lepo imeli.
Lucija Oblak, animatorkaDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Veselje, molitev in sveto

obhajilo so tvoja opora!

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon