Birmanski programi v Marijinem domu

28.01.2020 

Letošnje pastoralno leto birmanske skupine iz različnih koncev Slovenije nagovarja lik sv. Petra, predvsem pa njegov živi odnos z Gospodom in vera, ki jo je ob njem poglabljal.

 

Sodelavci v Marijinem domu (sestre, salezijanec, salezijanci sotrudniki in zaposleni) praktično vsak mesec sprejmemo medse birmance,


ki jim skušamo najprej prek odnosa, pa tudi prek raznih dejavnosti, petja, igre, molitve itn. dati dobro popotnico v življenje. Pomembno se nam zdi, da mladi ne samo vejo, ampak tudi čutijo, da so pri nas sprejeti in ljubljeni Božji otroci, za katere ima Bog posebni načrt v življenju. On se jim razodeva na različne načine, le srce mu je treba odpreti.

Za to je priložnost že v petek zvečer, ko v skupinah skupaj z animatorji razmišljamo o temeljih naših hiš življenja.

V soboto se mladi radi zaustavijo ob svetopisemskih odlomkih-prizorih iz Petrovega življenja, ki jih tudi uprizorijo, v nadaljevanju programa pa ob krstnem kamnu obnovijo krstne obljube in svoja srca ponovno očistijo pri sv. spovedi.

Duhovno okrepljeni v sobotnem popoldnevu birmanci spoznajo našega sodobnika in mladeniča, ki je umrl v sluhu svetosti, tj. Carla Acutisa. Prav tako se na pogovorni delavnici ustavijo ob temi duševnega in spolnega dozorevanja, nazadnje pa si izdelajo še spominek za domov, Svetega Duha iz papirja.

Po sobotnem večernem razvedrilu sledi bolj umirjeno nedeljsko jutro, nekaj napotkov za zrelo krščansko življenje po birmi ter priprava na sv. mašo, ki jo obhajamo skupaj z družinami birmancev.

 

Mladih se na vikendu dotakne marsikaj, nekaj njihovih utrinkov pa podelimo tudi z vami (kaj jih je nagovorilo):

- Jezus me spremlja povsod.

- Sveta evharistija je najhitrejša avtocesta v nebesa. (povzeto po misli Carla Acutisa)

- Naučila sem se kako sprejeti Boga v svoje življenje in kako spoštovati drug drugega.

- Spoznal sem, da lahko dam Bogu čisto vse na oltar in mu potožim težave.

- Spoznala sem, da je vera lepa.

- V življenju si moraš zastaviti cilje.

- Vsi se rodimo kot originali, a mnogi umrejo kot fotokopije. (povzeto po misli Carla Acutisa)

- Hvala vam, da ste prijazne in da dobro kuhate. J

 

sBP


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


V najtežjih preizkušnjah

ti je potrebna močna vera.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon