Blejski oratorij

23.07.2018 

Blejski oratorij je potekal na župnijskem dvorišču od 2. do 7. julija. Vsako jutro smo se otroci in animatorji zbrali ob oratorijski zastavi in zapeli himno, ki jo je letos skupaj s sestro Barbaro napisala Nika, ena od naših animatork. Nato je sledila igra o glavnem junaku – Frideriku Baragi (slovenskem misijonarju med Indijanci).


Animatorji so se zelo vživeli v svoje vloge in s tem na zabaven način otrokom predstavili tega velikega moža. Med katehezami smo se pogovarjali o odločitvah, kulturi, krstu, nenavezanosti in gorečnosti. Otroci so najbolj uživali ob zažiganju listkov, na katere so napisali slabe stvari, in ob molitvah s svečkami. Sledili sta skupna molitev (za katero se nam je vsak dan pridružil tudi g. župnik) in malica. Opoldne smo imeli še delavnice, kjer so letos udeleženci okraševali sveče, jahali konje, prepevali, izdelovali klečalnike, se pogovarjali o bontonu… Zadnji dve uri oratorija pa smo se zabavali na velikih igrah.

Nekoliko drugačen urnik smo imeli v sredo, saj smo se z vlakom odpravili na izlet v Ljubno k "udarjeni Mariji". Tamkajšnji župnik nas je prijazno sprejel in nam predstavil cerkev in zgodbo o njenem nastanku; na njenem mestu je namreč dolgo časa nazaj stala majhna cerkvica in poleg nje kapelica s kipcem svete Marije. Nek kmet je Marijino podobo udaril s kladivom in iz rane je začela teči kri. Sledili sta sveta maša in velika igra. Otroci se, kljub temu da smo jih animatorji z veliko igro izmučili, med hojo nazaj na vlak niso nič pritoževali.

Prav poseben dan je bil tudi četrtek. Po malici smo se peš odpravili proti Zasipu, kjer so med potjo otroke čakali otočki z nalogami, ki so jih morali izpolniti, če so želeli nadaljevati pot. Na cilju nas je pričakal zasipški župnik, ki nam je pripravil okrepčilo.

Na oratoriju smo se, pod vodstvom s. Marije Zabret, s. Barbare Poredoš in g. Janeza Ferkolja, imeli spet zelo lepo, zato se že veselimo prihodnjega leta.

 

Eva Gregorc


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Kreposti, ki te napolnjujeta

s srečo zdaj in v večnosti,

sta ponižnost in dobrota.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon