Zapoved ljubezni

14.03.2017 

Prvi vikend v marcu smo se  birmanci in animatorji župnij Kranj - Center, Trata - Gorenja vas, Leše in Ljubljana Dravlje udeležili duhovnih vaj na Bledu. Zbralo se je več kot 50 birmancev in 7 animatorjev.Duhovne vaje je povezovala tematika Božjih zapovedi. Prvi večer smo po skupinah pripravili in zaigrali zgodbo o Mojzesu in Izraelskem ljudstvu. Bili smo pozorni, kako je Bog ljudstvo izpeljal iz sužnosti in pripravil njihova srca na prejem Božjih zapovedi. V soboto smo se pogovarjali o prvih treh Božjih zapovedih. V skupinah smo oblikovali znak, s katerim bi druge spodbudili k upoštevanju zapovedi. Nato smo si ogledali film o Chiari Luce Badano in se udeležili svete spovedi. Popoldne, po kosilu, pa smo preko različnih delavnic o življenju, teologiji telesa, družini ter pravičnosti in resnici spoznali še ostalih sedem zapovedi. V delavnicah smo se pogovarjali, izmenjavali izkušnje, napisali zahvale staršem ... Zvečer smo obiskali še sestre HMP, ki so se nam predstavile, mi pa smo se jim zahvalili. Nadaljevali smo s sveto mašo, zatem pa je sledil še skupni družabni večer. V nedeljo smo spregovorili o najpomembnejši zapovedi: Ljubi svojega Boga z vsem srcem, z vso dušo in z vso močjo in svojega bližnjega kakor samega sebe. Pripravili smo se na sveto mašo, na katero so prišli tudi naši starši.

Hvaležni Jezusu za čudovit vikend smo se odpravili domov. Preko duhovnih vaj smo odkrili, da nam Bog ni dal zapovedi zato, da bi nam vzel svobodo, temveč zato, ker ima rad vsakega izmed nas, takšnega, kot je. Preživeli smo zelo lepe dneve, ki smo jih popestrili s petjem. Spletli smo nova prijateljstva ter poglobili in utrdili naš odnos z Bogom.

Animatorka LucijaDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Zavedaj se, da imaš

angela, ki te spremlja,

varuje in je tvoj prijatelj.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BRAT ANTON
Zaradi brata Antona je Janezek moral skoraj za tri leta za pastirja in hlapca k družini Moglia. Šele novembra 1829 ga je stric Mihael rešil, da se je vrnil v družino in nadaljeval z učenjem. Anton je namreč dopolnil enaindvajset let; mati Marjeta je sklenila, da bo razdelila to, akr so imeli in se bo Anton osamosvojil. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon