Člani ZMP Murska Sobota praznovali praznik Marije Pomočnice

27.05.2018 

24. maj je vsako leto slovesni praznik za vso salezijansko družino: salezijance, sestre hčere Marije Pomočnice, Združenje Marije Pomočnice, salezijance sotrudnike in ostale skupine salezijanske družine.


Člane Združenja Marije Pomočnice (ZMP) je don Bosko hotel imeti kot izraz hvaležnosti Mariji za vse dobrote, ki mu jih je izkazala v življenju.

Člani ZMP Murska Sobota se vsakega 24. v mesecu zbiramo v občestvo molitve pred Najsvetejšim v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti. Ob Mariji odkrivamo bogastvo Evharistije, na mesečnih srečanjih poglabljamo duha Salezijanske družine.

Kot pripravo na praznik Marije Pomočnice smo opravljali devetdnevnico od 15. do 24. maja, z enourno molitvijo pred Najsvetejšim, pred večerno sveto mašo.

V nedeljo 20. maja smo se udeležili romarskega shoda ob prazniku Marije Pomočnice v Veržeju, kjer smo člani tudi vodili molitveno uro za duhovne poklice. Nato je sledila osrednja procesija po veržejskih ulicah z milostnim kipom, ki so ga nosili in varovali domači gasilci. Sveto mašo na dvorišču Marijanišča je vodil glavni urednik radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.

Na sam slovesni praznik Marije Pomočnice, 24. maja pa smo člani med večerno sveto mašo, pod vodstvom duhovne voditeljice s. Cilke Hozjan HMP, obnovili svoje obljube Mariji Pomočnici. Sv. mašo je vodil stolni župnik g. Goran Kuhar. Bil je zelo lep praznik, saj smo bili skupaj združeni člani ZMP, letošnji prvoobhajanci, ki se pripravljajo na prejem prvega sv. obhajila in sestre HMP Murska Sobota. Vsi skupaj smo Mariji iz vsega srca povedali, da jo imamo radi. Vsi skupaj smo bili Marijini otroci in smo svoje življenje zaupali Njej in ji obljubili, da bomo hodili po poti za Njo.

Praznik se je nadaljeval v dvorani ob klepetu in številnih dobrotah, ki so jih pripravili člani Združenja Marije Pomočnice.

Člani ZMP se trudimo širiti lepo don Boskovo pobožnost do Marije. Vsakoletna obnova naše posvetitve Marij Pomočnici, ni le izrečena molitev, marveč je dejanje, ki nas obvezuje, da to, kar obnavljamo, tudi uresničujemo Bogu v slavo, sebi in svojemu bližnjemu pa v duhovno korist. Naša izročitev se ne ustavi pri Mariji, ampak se po njej usmerja k Bogu. Kamor koli nas vodi pot, nas Marijine oči vedno spremljajo. Z izročitvijo Mariji, ji damo častno besedo, da bomo v skladu s tem dejanjem tudi živeli. Če hočemo ostati zvesti, vedno znova potrebujemo notranjo pomoč Božje milosti in zunanjo spodbudo. Milost zvestobe posvetitvi si je treba izprositi z redno molitvijo, z življenjem iz Božje besede, svete evharistije in zakramentov. Naj rast Združenja blagoslavlja Gospod po priprošnji Marije Pomočnice, saj vemo, da je posameznik nemočen, skupaj pa zmoremo veliko. »Po Mariji k Jezusu,« je bila in je še vedno najbolj varna pot za srečno večnost.

 

Mihaela Žökš,

predsednica ZMP Murska Sobota

 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Drugim boš pomagal

k svetosti, ko si boš

sam prizadeval zanjo.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon