Člani ZMP Murska Sobota praznovali praznik Marije Pomočnice

02.06.2019 

Člani ZMP Murska Sobota  - Marijo imamo radi
Člani ZMP Murska Sobota - Marijo imamo radi

Leto 2019 je za člane Združenja Marije Pomočnice jubilejno, saj smo 18. aprila, na veliki četrtek, praznovali 150-letnico ustanovitve Združenja. Združenje Marije Pomočnice je don Bosko ustanovil kot znamenje njegove velike hvaležnosti Mariji za vse dobrote, ki mu jih je izkazala v življenju.


Člani Združenja smo se od 26. do 28. aprila 2019 odpravili na romanje v don Boskove kraje in k Mariji Pomočnici v Turin. V baziliki Marije Pomočnice v Turino so kandidati ZMP izpovedali obljube, dva kandidata sta bila tudi iz našega ZMP Murska Sobota.

8. maja smo se v Mariboru srečali z don Boskovim naslednikom in bili priča bogatemu dogajanju.

Kot pripravo na praznik Marije Pomočnice smo opravljali devetdnevnico od 15. do 24. maja, z enourno molitvijo pred Najsvetejšim, pred večerno sveto mašo.

V nedeljo 19. maja smo se udeležili romarskega shoda ob prazniku Marije Pomočnice v Veržeju, kjer smo člani tudi vodili molitveno uro za duhovne poklice. Nato je sledila osrednja procesija po veržejskih ulicah z milostnim kipom, ki so ga nosili in varovali domači gasilci. Sveto mašo na dvorišču Marijanišča je vodil upokojeni nadškof dr. Marijan Turnšek.

Na sam slovesni praznik Marije Pomočnice, 24. maja pa smo člani med večerno sveto mašo, pod vodstvom duhovne voditeljice s. Cilke Hozjan HMP, obnovili svoje obljube Mariji Pomočnici. Sv. mašo je vodil stolni župnik g. Goran Kuhar ob somaševanju kaplana g. Aljaža Baše.

Bil je zelo lep praznik. Obnova izročitve Božji Materi Mariji je izraz naše hvaležnosti in zaupanja do Božje Matere Marije, saj nas njena materinska roka spremljala na poti življenja. Marija je vedno z nami. Člani ZMP se trudimo širiti lepo don Boskovo pobožnost do Marije. Vsakoletna obnova naše posvetitve Marij Pomočnici, ni le izrečena molitev, marveč je dejanje, ki nas obvezuje, da to, kar obnavljamo, tudi uresničujemo Bogu v slavo, sebi in svojemu bližnjemu pa v duhovno korist. Naša izročitev se ne ustavi pri Mariji, ampak se po njej usmerja k Bogu. Marija nas vabi, da rastemo v ljubezni.

 

 

Mihaela Žökš,

predsednica ZMP Murska Sobota
Srečanje članov ZMP Murska Sobota z vrhovnim predstojnikom v Mariboru

Na poti z Marijo

ZMP v Veržeju na romarskem shodu ob prazniku Marije Pomočnice

Obnovitev obljub članov ZMP Murska Sobota Mariji pomočnici

Blagoslov rut ob praznovanju 150. letnice ZMP

Pozdrav Mariji, naši Pomočnici, Vodnici...
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsak večer pomislite:

kakšna bi bila moja večna

usoda, če bi moral to noč umreti?
(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 
Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon