Dan salezijanske družine

30.09.2019 

Letošnji dan salezijanske družine nas je zbral ob božjem služabniku Andreju Majcnu. Prav na vigilijo njegove 20. obletnice smrti, 29. 9. 2019, smo se zbrali v Ljubljani na Rakovniku, kjer so nam v dopoldanskem času spregovorili o Majcnu g. Pierluigi Cameroni, ga. Lodovika Zanet ter s. Brigita Zelič. Popoldne je bil možen obisk in molitev na grobu  božjega služabnika Andreja Majcna. V cerkvi je bil pred sveto mašo predvajan dokumentarni film o Majcnu. Dan je bil okronan s sveto mašo, ki jo je vodil ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore ob somaševanju murskosoboškega in vietnamskega škofa ter številnih salezijancev in drugih duhovnikov. Zahvalna pesem, ki je zadonela na koncu svete maše je bila zahvala za zaključen škofijski postopek za beatifikacijo in kanonizacijo božjega služabnika Andreja Majcna ter hkrati prošnja, da bi bil čimprej uradno prištet med blažene in svete.

Majcen je zapisal: »Capljal sem po stopinjah svetnikov«. Svetost je tudi zate, kot je zapisal vrhovni predstojnik salezijancev v letošnji spodbudi (vezilu).


Več o dnevu salezijanske družine si lahko preberete tukaj:

https://donbosko.si/biti-zaktistan-cloveskih-src/

o zaključni seji škofijskega postopka za beatifikacijo Božjega služabnika Andreja Majcna pa tukaj:

https://donbosko.si/ne-dajte-bogu-miru/
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Kdor ne živi v miru

z Bogom, nima miru

v sebi in zato ne živi

v miru z drugimi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon