David Sipoš na blejski filmski delavnici

25.01.2018 

Na filmski delavnici se z otroki in animatorji ne le družimo z Bogom in med seboj, ampak se tudi česa naučimo. S to željo smo v četrtek, 25. 1., povabili medse uveljavljenega slovenskega režiserja Davida Sipoša, ki nam je predstavil svoje delo.


Najprej nas je uvedel v svet nastajanja filma in razložil, kdo vse je navzoč pri takem projektu (ne le igralci in režiser, temveč še producent, scenograf, kostumograf itn.). Predstavil nam je delček svojih filmov in opisal tudi težave, ki se pojavijo pri snemanju. Tako mu je bilo npr. v izziv snemati film o škofu Jožefu Smeju oz. zimski prizor v poletnem času. Nekoliko nam je razkril tudi vpogled v finančno plat izdelave filmov na Slovenskem, ki je vse prej kot rožnata. A s trdno voljo in veliko ljubeznijo ter iznajdljivostjo pri delu nekako gre.

V nadaljevanju je Sipoš povedal, da snema veliko verskih filmov zato, ker jih v slovenskem prostoru še primanjkuje in ker jih Slovenci potrebujemo, v spodbudo in pričevanje.

Nazadnje je predstavil svojo snemalno opremo, tj. profesionalno kamero, ki so jo udeleženci delavnice z veseljem preizkusili in dobili dodatne navdihe pri svojem umetniškem delu.

Režiserju Sipošu smo se nazadnje zahvalili za njegovo predstavitev in trud ter mu zaželeli še obilo kvalitetnih filmov, ki dvigujejo kvaliteto celotnega filmskega prostora v Sloveniji.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Tistemu, ki ljubi Boga,

Bog vsako stvar obrne v dobro.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon