David Sipoš na blejski filmski delavnici

25.01.2018 

Na filmski delavnici se z otroki in animatorji ne le družimo z Bogom in med seboj, ampak se tudi česa naučimo. S to željo smo v četrtek, 25. 1., povabili medse uveljavljenega slovenskega režiserja Davida Sipoša, ki nam je predstavil svoje delo.


Najprej nas je uvedel v svet nastajanja filma in razložil, kdo vse je navzoč pri takem projektu (ne le igralci in režiser, temveč še producent, scenograf, kostumograf itn.). Predstavil nam je delček svojih filmov in opisal tudi težave, ki se pojavijo pri snemanju. Tako mu je bilo npr. v izziv snemati film o škofu Jožefu Smeju oz. zimski prizor v poletnem času. Nekoliko nam je razkril tudi vpogled v finančno plat izdelave filmov na Slovenskem, ki je vse prej kot rožnata. A s trdno voljo in veliko ljubeznijo ter iznajdljivostjo pri delu nekako gre.

V nadaljevanju je Sipoš povedal, da snema veliko verskih filmov zato, ker jih v slovenskem prostoru še primanjkuje in ker jih Slovenci potrebujemo, v spodbudo in pričevanje.

Nazadnje je predstavil svojo snemalno opremo, tj. profesionalno kamero, ki so jo udeleženci delavnice z veseljem preizkusili in dobili dodatne navdihe pri svojem umetniškem delu.

Režiserju Sipošu smo se nazadnje zahvalili za njegovo predstavitev in trud ter mu zaželeli še obilo kvalitetnih filmov, ki dvigujejo kvaliteto celotnega filmskega prostora v Sloveniji.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Tvoje življenjsko geslo

naj bo »veselje«,

a veselje brez greha.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon