SVETOPISEMSKE URICE


Svetopisemske urice so namenjene otrokom od 3. do 6. leta starosti. Skupaj spoznavamo čudovite pripovedi iz Svetega pisma, ki nam govorijo o Božji dobroti in ljubezni. Na srečanjih se domiselno prepleta pripoved, molitev, igra, ples in pesem, večkrat pa tudi likovno in dramsko izražanje. Prek raznovrstnih dinamik otrokom na njim primeren način približamo vsebino in jih vodimo v odkrivanje skrivnosti vere.

Srečanja trajajo uro in pol, enkrat do dvakrat mesečno. Ponekod vzporedno poteka tudi program za starše.

 

VIDEO PREDSTAVITEV SVETOPISEMSKIH URIC


Kako je nastal program?

Začetki segajo na vzhod države, v Mursko Soboto. Leta 2001 so tam odprli župnijski katoliški vrtec, ki pa ni mogel sprejeti vseh otrok. Starši otrok, ki niso dobili mesta v tem vrtcu, so se obrnili na sestre HMP, ki vodijo vrtec. Prosili so za možnost, da bib ili tudi njihovi otroci deležni dodatne verske vzgoje. Staršem je včasih težko pojasniti določeno versko resnico, sestre pa lahko s svojimi izkušnjami tukaj stopimo naproti. Tako je začel nastajati program Svetopisemske urice.

Vsaka ura posebej je skrbno zamišljena, da otrok čim bolj doživeto vstopi v Božjo Besedo. Pomembno je, da v otroku prebudimo čudenje nad tem, kar je storil Gospod, ter odpiramo prostor, kjer se lahko otrok in Gospod spontano pogovarjata. Opisi uric so bili leta 2011 zbrani in izdani v priročniku Svetopisemske urice, avtorica je sestra Jožica Merljak, ki je s svojim znanjem in talentom pomembno prispevala pri samem razvoju uric.

Za program so kmalu izvedeli starši iz drugih župnij in po vse večjem povpraševanju so smo se sestre odločile za tečaje usposabljanja za voditelje Svetopisemskih uric. Danes je v Sloveniji približno 100 usposobljenih voditeljev, ki na mnogih krajih naše malčke uvajajo v čudovite zgodbe Svetega pisma.

 

Sestre izvajamo urice na Bledu, v Murski Soboti in Novem mestu, ob večjem povpraševanju pa tudi v Ljubljani.

 

PRIROČNIK ZA SVETOPISEMSKE URICEDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Dela usmiljenja

so kot številne niti,

ki vas povežejo z Bogom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
ODNOS DO BABICE
Odnos matere Marjete do nje je bil tak, kot bi babica bila gospodinja. Spoštovala jo je in poslušala, kot bi bila njena mati. O vseh stvareh se je z njo pogovorila. Ko je imela kak trenutek časa, se je usedla k njej, da sta si bili še bolj blizu. Kadar se je vrnila s trga, jo je vedno razveselila s kakšnim priboljškom, ki ga je babica imela zelo rada. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon