Angleški oratorij

 

Angleški oratorij poteka od leta 2013. Začel se je na pobudo staršev iz drugih držav, ki so s svojimi otroki začasno bivali v Sloveniji, in iskali primeren program zanje.

 

Od takrat se oratorij odvija vsako leto in se v skladu z vse večjim povpraševanjem vztrajno razvija. Nadgradili smo ga z Angleškimi oratorijskimi dnevi (dva na leto), v letu 2017 pa bomo prvič izvajali dva oratorijska tedna v poletju.

 

Program poteka v hiši sester HMP v Ljubljani - Gornji trg 21. Izvajamo ga v angleščini, kateheze in molitve pa so prilagojene razumevanju otrok.

 

Prostovoljci

Pri programu sodeluje vedno več mladih prostovoljcev (dijaki in študentje), ki tekom programa razvijajo mnogo svojih potencialov. Poleg tega da utrjujejo jezikovno znanje, pridobivajo tudi pedagoške izkušnje, krepijo lastno ustvarjalnost in samoiniciativnost ter se prek vsebine programa in predhodnih priprav tudi duhovno poglabljajo in osebnostno rastejo.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

V odnosu do Boga naj te

vodi vera, v odnosu do

bližnjega ljubezen, v odnosu

do sebe samega pa ponižnost.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon