Drugi noviciat v Castelgandolfu

10.08.2018 

 

Na griču blizu Rima, v Castelgandolfu, smo se zbrale sestre HMP, ki smo letos dopolnile 5 let redovnih zaobljub in začenjamo daljno pripravo na večne zaobljube. Bogastvo srečanja je predstavljala najprej naša raznolikost, saj so se nam sestram iz Evrope pridružile predstavnice drugih kontinentov.


V mesecu juliju smo tako skupaj poglabljale zaobljube čistosti, uboštva in pokorščine ter se navdihovale ob zgledih sv. Janeza Boska in sv. Marije Mazzarello. V medsebojni podelitvi smo odkrivale, kako biti danes »pomočnice« med mladimi po Marijinem zgledu. Skupaj smo poromale na grob sv. Frančiška Assiškega in grobove mučencev v katakombah svetega Kalista, kjer smo v podzemlju obhajale sveto mašo in tako Kristusovi daritvi pridruževale tudi svojo daritev.

s. Barbara M.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Če moliš, zrastejo

iz dveh zrn, ki ju

zaseješ, štirje klasi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
ODNOS DO BABICE
Odnos matere Marjete do nje je bil tak, kot bi babica bila gospodinja. Spoštovala jo je in poslušala, kot bi bila njena mati. O vseh stvareh se je z njo pogovorila. Ko je imela kak trenutek časa, se je usedla k njej, da sta si bili še bolj blizu. Kadar se je vrnila s trga, jo je vedno razveselila s kakšnim priboljškom, ki ga je babica imela zelo rada. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon