Drugi pogovorni večer s Katarino Nzobandora

05.05.2018 

 

V torek, 17. 4. 2018 se nam je v Študentskem domu znova pridružila Katarina Nzobandora z Zavoda ŽIV!M. Tokrat smo prisluhnili nekoliko težji tematiki o splavu in posledicah, ki jih pripelje s sabo v življenje ženske, njenih bližnjih, njene okolice.


Poslanstvo Zavoda je, da pričuje o osnovni človekovi pravici do življenja in naravne smrti, predvsem pa ženskam stojijo ob strani, jim nudijo pomoč in podporo preko pogovorov, delavnic, pričevanj, vikend oddihov, individualnih psihoterapij itd.  S svojim delovanjem osveščajo o lepoti življenja, ob tem pa spremljajo ženske med nosečnostjo in po njej.  Katarinine besede so nas vse prisotne nagovorile in nas navdale z upanjem, da je lahko vsak izmed nas pogumen pričevalec čudeža Življenja.

Monika Ivančič


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Tvoje življenjsko geslo

naj bo »veselje«,

a veselje brez greha.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon