Drugi pogovorni večer s Katarino Nzobandora

05.05.2018 

 

V torek, 17. 4. 2018 se nam je v Študentskem domu znova pridružila Katarina Nzobandora z Zavoda ŽIV!M. Tokrat smo prisluhnili nekoliko težji tematiki o splavu in posledicah, ki jih pripelje s sabo v življenje ženske, njenih bližnjih, njene okolice.


Poslanstvo Zavoda je, da pričuje o osnovni človekovi pravici do življenja in naravne smrti, predvsem pa ženskam stojijo ob strani, jim nudijo pomoč in podporo preko pogovorov, delavnic, pričevanj, vikend oddihov, individualnih psihoterapij itd.  S svojim delovanjem osveščajo o lepoti življenja, ob tem pa spremljajo ženske med nosečnostjo in po njej.  Katarinine besede so nas vse prisotne nagovorile in nas navdale z upanjem, da je lahko vsak izmed nas pogumen pričevalec čudeža Življenja.

Monika Ivančič


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsaka beseda naj

nosi pečat ljubezni.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon