Duhovna obnova za člane Združenje Marije Pomočnice, Slovenija

24.02.2020 

Člani Združenja Marije Pomočnice Murska Sobota, Maribor in Lj-Rakovnik smo imeli od 21. do 23. februarja 2020 duhovne vaje v Marijanišču v Veržeju.


Duhovne vaje je vodil g. Tone Ciglar SDB, duhovni voditelj ZMP na slovenski ravni. Z nami je bila tudi naša s. Cecilija Hozjan HMP, duhovna voditeljica ZMP Murska Sobota. Pridružil se nam je tudi duhovni voditelj skupine LJ-Rakovnik Janez Suhoveršnik.

Skozi celoten vikend, zbralo se nas je okrog 50, smo se skupaj zbirali ob molitvi rožnega venca, hvalnic, pripravljenih konferenc -  razmišljanj in seveda vsak dan sv. maša.

To je bil čas milosti, osrednja točka je bila misel, kako nas Jezus ljubi in kako ga tudi mi naj ljubimo v vsakdanjih okoliščinah in da živimo predanost Mariji, Pomočnici kristjanov.

V petek popoldne smo začeli z molitvijo križevega pota ob zadnji poti Božjega služabnika Danijela Halasa na Hotizi, to je bila priložnost za spoznavanje Božjega služabnika in obenem možnost izročitve svojih križev Jezusu.

Pogovarjali smo se vsebini Vezila vrhovnega predstojnika za leto 2020, ki se glasi »Dobri kristjani in pošteni državljani«, da državljanstvo moramo živeti v prizadevanju za dobro.

Beseda je tekla tudi o Pismu vrhovnega predstojnika Ángela Fernándeza Artimeja ob 150. obletnici ustanovitve Združenja Marije Pomočnice, ki ga je pripravil na VIII. kongresu ZMP.

Gojiti zavest pripadnosti Združenju, da se zavedamo svojega zdravega ponosa. Sem za nekaj, v nekaj vključen in delati po srcu koliko zmorem. Biti dejavni, dobri, praktični kristjani.

Svetost: cilj je en, poti je več. Pri Don Bosku je pomembna beseda ZDRUŽENJE - dva več skupaj naredita kot pa vsak posameznik.

Dovolimo Svetemu Duhu, da deluje v srcu, v globini tega, kar smo in kar čutimo in hvaležni za vse Božje dobrote sprejemajmo največji dar - Njega samega med nami. »Svetost je delovna obleka in to za vsak dan«.

Predragi/ga član/ica ZMP, živimo z upanjem in zaupanjem! Krepimo ljubezen do Matere Marije in jo oznanjajmo z don Boskovo strastjo. »Živeti po veri«. Drug drugemu pomagajmo rasti v ljubezni do Boga. »Vera se utrjuje s podarjanjem«.

 

 

Mihaela Žökš,

predsednica ZMP Murska Sobota

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Dela usmiljenja

so kot številne niti,

ki vas povežejo z Bogom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon