Duhovna priprava na Božič v Marijinem domu

18.12.2018 

Duhovno molitveno pripravo na Božič smo v času 28. 11. – 12. 12. pod vodstvom sester živeli ob svetopisemskih osebah in odlomkih, ki nam jih predlaga Božja beseda za adventni čas.

Janez Krstnik – pripravimo pot

Marija – srečanje pri oznanjenju

Elizabeta – srečanje dveh žena in dveh otrok

Rojstvo – Sprejmimo dar


Na podobah smo zrli to, kar smo brali v Božji besedi. Ob tem smo vedno globlje dojemali, kaj vse je Bog že naredil za človeka v zgodovini, kako je pripravljal svoj prihod na ta svet preko oseb, ki so bile odprte in ne zaverovane v svoj lastni jaz: Janez Krstnik, Elizabeta, Marija ...

Kot prvi kristjani smo spoznali, da je eden nenadomestljivih načinov molitve zrenje svete podobe, saj nas zrenje postavlja v odnos, če vanj svobodno privolimo. Skozi tri tedne smo se v treh večerih preko poslušanja BB, razlage in zrenja podobe v kapeli odpirali temu odnosu, ki edini lahko napolni človekovo življenje z dokončnim smislom. V drži molitve, poslušanja in zrenja smo se na Božič želeli pripraviti tako, sprejeti Dar, neizmerni dar Očeta, Božjega Sina, ki za nas in zaradi nas sprejme vse človeško, da bi se mi več ne bali postati in biti Božji.

Udeleženci


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


V odnosu do Boga naj te

vodi vera, v odnosu do

bližnjega ljubezen, v odnosu

do sebe samega pa ponižnost.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BRAT ANTON
Zaradi brata Antona je Janezek moral skoraj za tri leta za pastirja in hlapca k družini Moglia. Šele novembra 1829 ga je stric Mihael rešil, da se je vrnil v družino in nadaljeval z učenjem. Anton je namreč dopolnil enaindvajset let; mati Marjeta je sklenila, da bo razdelila to, akr so imeli in se bo Anton osamosvojil. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon