DUHOVNE VAJE V KRAJU ZAČETKOV

25.06.2018 

 

Milostni teden duhovnih vaj je prva skupina sester naše inšpektorije letos doživljala v Mornezah, rojstnem kraju sv. Marije Dominike Mazzarello.Ob rojstni hiši svete Marije Dominike so zaživele podobe iz njenega življenja: prva od 13. otrok je bila materina in očetova desna roka. Polna življenja in osebne živahnosti, ter hkrati občutljivosti za Božji dotik v Evharistiji se je pustila voditi Gospodu. Ob njegovem vabilu k strežbi kužnim sorodnikom v tej isti hiši v Mazzarelli se je prekalila - ob dotiku s smrtjo - za popolno razpoložljivost. Na klic: »Tebi jih zaupam!« je po Marijinem zgledu odgovorila v veri, da bo Gospod delo, ki ga je začel, vodil dalje.

Ti in drugi njegovi nagovori so udeleženke duhovnih vaj ter voditeljico, s. Ljudmilo Anžič, spodbujali k odprtosti za Božji dotik po Njegovi besedi v Svetem pismu in tudi v življenju naših svetih.

Mornese, zaselek Mazzarelli, Coleggio - hiša prve skupnosti, Valponaska, Roverno, Colle don Bosko, Torino-Valdocco (še obhajanje evharistije v don Boskovih sobicah): kraji, ki so budili spomin, spodbujali k poslušanju in k odgovoru v tihoti srca.

s.B.I.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Veselje, molitev in sveto

obhajilo so tvoja opora!

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
BRAT ANTON
Zaradi brata Antona je Janezek moral skoraj za tri leta za pastirja in hlapca k družini Moglia. Šele novembra 1829 ga je stric Mihael rešil, da se je vrnil v družino in nadaljeval z učenjem. Anton je namreč dopolnil enaindvajset let; mati Marjeta je sklenila, da bo razdelila to, akr so imeli in se bo Anton osamosvojil. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon