DUHOVNE VAJE V KRAJU ZAČETKOV

25.06.2018 

 

Milostni teden duhovnih vaj je prva skupina sester naše inšpektorije letos doživljala v Mornezah, rojstnem kraju sv. Marije Dominike Mazzarello.Ob rojstni hiši svete Marije Dominike so zaživele podobe iz njenega življenja: prva od 13. otrok je bila materina in očetova desna roka. Polna življenja in osebne živahnosti, ter hkrati občutljivosti za Božji dotik v Evharistiji se je pustila voditi Gospodu. Ob njegovem vabilu k strežbi kužnim sorodnikom v tej isti hiši v Mazzarelli se je prekalila - ob dotiku s smrtjo - za popolno razpoložljivost. Na klic: »Tebi jih zaupam!« je po Marijinem zgledu odgovorila v veri, da bo Gospod delo, ki ga je začel, vodil dalje.

Ti in drugi njegovi nagovori so udeleženke duhovnih vaj ter voditeljico, s. Ljudmilo Anžič, spodbujali k odprtosti za Božji dotik po Njegovi besedi v Svetem pismu in tudi v življenju naših svetih.

Mornese, zaselek Mazzarelli, Coleggio - hiša prve skupnosti, Valponaska, Roverno, Colle don Bosko, Torino-Valdocco (še obhajanje evharistije v don Boskovih sobicah): kraji, ki so budili spomin, spodbujali k poslušanju in k odgovoru v tihoti srca.

s.B.I.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


O svojem bližnjem govori

le dobro ali pa molči.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
ŠOLANJE
Šola je bila draga, mati Marjeta pa brez sredstev. Šolska taksa je znašala 12 lir, knjige in drugo pa še 21 lir na mesec. Za primerjavo navedimo: delavec - moški je na dan zaslužil liro, ženske samo 60-80 stotinov. Janez je videl materine muke. Zato ji je nekega dne predlagal: »Če se strinjate, bom vzel vrečo in od hiše do hiše prosjačil za darove; nabrano bova prodala«. Mati je privolila. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon