Duhovne vaje za 4.-8. razred na Bledu

18.03.2019 

V petek, 8. marca so se na Bledu pri sestrah HMP pričele duhovne vaje, katerih udeleženci so bili tudi blejski veroučenci. Ob pričetku vikenda smo si skupaj ogledali animirani film Ledena doba 4, katerih junaki so nas cela dva dni spremljali s svojim zgledom.


Sobotno jutro se je pričelo s telovadbo in po zajtrku smo si pogledali zaigrani odlomek o usmiljenem Samarijanu, ki so ga uprizorili animatorji. Po kratki katehezi smo se razdelili v skupine in tam razglabljali o zgledih, ki smo jih videli v risanki ter v odlomku. Po kratki malici smo imeli delavnico, na kateri smo izdelovali knjižna kazala s svetopisemskimi mislimi na njih. Pestro je bilo tudi sobotno popoldne, ko smo po sprehodu dobili gosta misijonarja Janeza Meseca, ki dela na Madagaskarju. Predstavil nam je življenje tamkajšnjih ljudi in tudi njegovo delo. Za lažjo predstavo nam je prinesel celo njihova delovna oblačila. Po njegovi predstavitvi smo imeli še sveto mašo, imeli pa smo tudi možnost spovedi. Večer je potekal v bolj zabavnem in malce tekmovalnem vzdušju, dan pa smo zaključili s kratko molitvijo. V nedeljo zjutraj smo se po kratki katehezi odpravili k maši v blejsko cerkev in z njo zaključili prečudoviti vikend.

Ema RazingarDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Kreposti, ki te napolnjujeta

s srečo zdaj in v večnosti,

sta ponižnost in dobrota.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon