Duhovne vaje za 4.-8. razred na Bledu

18.03.2019 

V petek, 8. marca so se na Bledu pri sestrah HMP pričele duhovne vaje, katerih udeleženci so bili tudi blejski veroučenci. Ob pričetku vikenda smo si skupaj ogledali animirani film Ledena doba 4, katerih junaki so nas cela dva dni spremljali s svojim zgledom.


Sobotno jutro se je pričelo s telovadbo in po zajtrku smo si pogledali zaigrani odlomek o usmiljenem Samarijanu, ki so ga uprizorili animatorji. Po kratki katehezi smo se razdelili v skupine in tam razglabljali o zgledih, ki smo jih videli v risanki ter v odlomku. Po kratki malici smo imeli delavnico, na kateri smo izdelovali knjižna kazala s svetopisemskimi mislimi na njih. Pestro je bilo tudi sobotno popoldne, ko smo po sprehodu dobili gosta misijonarja Janeza Meseca, ki dela na Madagaskarju. Predstavil nam je življenje tamkajšnjih ljudi in tudi njegovo delo. Za lažjo predstavo nam je prinesel celo njihova delovna oblačila. Po njegovi predstavitvi smo imeli še sveto mašo, imeli pa smo tudi možnost spovedi. Večer je potekal v bolj zabavnem in malce tekmovalnem vzdušju, dan pa smo zaključili s kratko molitvijo. V nedeljo zjutraj smo se po kratki katehezi odpravili k maši v blejsko cerkev in z njo zaključili prečudoviti vikend.

Ema RazingarDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Če moliš, zrastejo

iz dveh zrn, ki ju

zaseješ, štirje klasi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon