Duhovne vaje za zakonce in družine

29.01.2018 

 

Bogastvo družine je, da pride skupaj, si vzame čas drug za drugega in za Boga ter vedno znova odkriva lepoto te Cerkve v malem. Tovrstno izkušnjo smo v Marijinem domu omogočile družinam od 26. do 28. januarja letos. Skupaj smo kot "ljubljeni in obdarovani" (rdeča nit vikenda) razmišljali, molili ter si medsebojno podelili vsebine svetega krsta.Že prvi večer so družine z uprizoritvijo odlomkov svojega vsakdana ter nekaterih pomembnejših družinskih trenutkov, kot sta zakrament svetega krsta ali zakona, vstopale v pomen vodstvene, duhovniške in preroške službe oz. daru, ki smo jih prejeli pri krstu.

Sobotno dopoldne so otroci preživeli skupaj z animatorji vsak v svoji starostni skupini, kjer so spoznavali svoje zavetnike, pomen imen in predvsem vlogo Božjega otroštva. Ob krstnih vsebinah so se čez dan ustavili tudi starši: najprej s skupno predstavitvijo teme, v osebnem razmisleku in podelitvi v skupini. Vsi skupaj pa smo se zbrali kot velika družina krščenih otrok pri sveti evharistiji.

Tudi popoldanski del je bil vsebinsko pester, po prostem popoldnevu, po novi vsebinski temi in nato skupnem razvedrilu celotnih družin, se nam je pridružil salezijanec g. Marko Košnik, ki je ostal z nami do konca vikenda. Spregovoril je o lepoti Božjega odpuščanja. Vmes smo prisluhnili ubranemu petju pevske zasedbe Totus tuus z Bleda ter Zasipa.

Če so se otroci ustavili še ob nekaterih krstnih simbolih, pa so starši v nedeljo razmišljali o zvestobi na podlagi svetopisemskega odlomka o Kani Galilejski. Tako so pri evharistiji obnovili poročne obljube in okrepljeni z Gospodovo ljubeznijo odšli na svoje domove.

Naj Gospod vsem tem družinam pomaga, da duhovna semena minulega vikenda obrodijo bogate sadove v njihovih lastnih ognjiščih in v širši okolici.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vsak večer pomislite:

kakšna bi bila moja večna

usoda, če bi moral to noč umreti?
(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon