Duhovni utrip božičnih praznikov v ŠDAD

09.01.2020 

V adventnem času mesta zažarijo v različnih odtenkih luči. Množice, ki jih človek videva, občudujejo lučke, nakupujejo, kramljajo in hitijo, da bi se naužili lepot in vonjav časa.


Res, advent je poln luči, vabi nas, da se ne bi zaustavljali ob materialnem, ampak da bi se duhovno pripravili na rojstvo resnične Luči. To je Luči, ki ne ugasne, ampak sveti tudi takrat, ko bodo mestne lučke že samevale pospravljene v škatlah. Advent je čas, ki nas kliče k spreobrnjenju, miloščini, molitvi, dobrim delom in da bi njegova milost lahko zasijala tudi v nas z vsem sijajem, smo v študentskem domu Alojzije Domajnko imeli adventno duhovno obnovo. V dvorani smo med tiho adoracijo zrli živega Boga, v Luč sveta, ki prinaša življenje v izobilju. Pripravljali smo se na spoved. Premišljevali smo o letu, ki je za nami, o bojih, stiskah, srečanjih, hvaležnosti ...

 

Božič smo študentke praznovale doma. V dom smo se vrnile na dan Gospodovega razglašenja. Ob osmih zvečer smo se zbrale v preddverju doma, kjer smo prisluhnile Božji besedi, imeli blagoslov kadila in vode. Potem smo med petjem božičnih pesmi in molitvijo rožnega venca blagoslovili celotno hišo. Okrog nas se je širil prijeten vonj kadila, kot znamenje, da je Kristus blagoslovil naš dom in vse, ki v njem prebivamo.

Besedilo: Ana G.

Foto: Brigita C.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vse zaupaj Jezusu v

Najsvetejšem in Mariji Pomočnici,

pa boš videl, kaj so čudeži.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon