Duhovno-počitniški dnevi za družine na Bledu

09.08.2018 

V petek, 27. 7., so se na Bledu zvečer zbrale družine (bilo jih je šest) na duhovno-počitniški dnevih (do 31. 7.), ki so jih oblikovali s. Majda Merzel, s. Barbara Poredoš ter salezijanec Janez Suhoveršnik. Družine smo pričakali tudi navdušeni animatorji. Ko so svoje stvari razpakirali v sobah, smo se skupaj zbrali pri večerji. Po večerji pa je sledil spoznavni večer in kmalu zatem tudi spanje.


V soboto smo se vsi zbudili s pričakovanjem, saj je dopoldne po molitvi in zajtrku sledilo delo po skupinah. Vsak otrok je bil razvrščen v svojo skupino in tako smo z otroki začeli spoznavati témo. Starši pa so po svoje, tako kot mi, spoznavali evharistijo. Otroke je vmes čakalo še presenečenje: skupaj smo spekli vsak svoj hlebček kruha. Vsem dogodivščinam je sledila sveta maša in kosilo. Popoldne so družine odšle vsaka po svoje in uživale v skritih ter manj skritih kotičkih Bleda. Za večerjo smo se zbrali skupaj in se zvečer še družili na zabavnem večeru.

Nedelja je bila podobna soboti. Skupine so že bile bolj utečene, zato smo se toliko bolj zabavali. Z nedeljsko sveto mašo smo se zahvalili za vse darove, posebej za dar evharistije in Boga, ki se nam daje v hrano. V večer pa smo se podali z Baragom in prek iger za vse spoznavali njegovo življenje.

V ponedeljek smo si po jutranji sv. maši na Blejskem otoku v skupinah z otroki nekateri ogledali film, drugi pekli hostije in nato šli k sveti spovedi. Večerja pa je spet prinesla presenečenje, saj smo jo pojedli na lepem vrtu sester. Sledilo je vsesplošno rajanje ali oz. prosto druženje. Po večerni molitvi smo vsi počasi zaspali, zavedajoč se, da kmalu odidemo domov.

Zadnji dan sta srednja in mlajša skupina otrok odšli v župnijsko cerkev počastit Jezusa v Najsvetejšem. Najstarejši otroci pa smo pripravili sveto mašo in se pogovarjali o različnih življenjskih vsebinah. Pred kosilom smo se pri sveti maši zahvalili za vse lepo doživete dni in končali s kosilom, ki nam je prineslo osvežitev v obliki sladoleda.

Upam, da se srečamo tudi naslednje leto in mogoče spoznamo še katero družino, saj so bili ti dnevi, ki so pri sestrah v tej obliki potekali prvič, res super.

 

Animatorka LucijaDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Tvoje življenjsko geslo

naj bo »veselje«,

a veselje brez greha.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon