Duhovno-počitniški dnevi za družine

11.08.2019 

Marijin dom na Bledu oz. kar Marija sama je pod svoj plašč v času 6.-10. 8. sprejela 9 družin, ki so se ji preko nagovorov sester Marije in Barbare ter lazarista Romana še posebej posvetile.


Otroci so v dopoldanskem času pod vodstvom animatorjev razmišljali in moliliob naslednjih odlomkih iz Marijinega življenja, uprizorjenih tudi na vitražih sestrske kapele: Marijin obisk Elizabete, Marijino darovanje Jezusa v templju in prve binkošti. Poromali so tudi k bližnjim Marijinim kapelicam in v župnijsko cerkev, izdelovali rožne venčke, skupaj s starši zmolili desetko rožnega venca na sestrskem vrtu in se ji pri sv. maši izročali kot najmogočnejši priprošnjici pri Bogu.

Tudi starše so spremljali isti svetopisemski odlomki, imeli pa so tudi čas za osebno molitev in medsebojno podelitev.

Popoldne je vsaka družina preživela na svoj počitniški način, zvečer pa smo se spet zbrali skupaj, bodisi na družabnem bodisi na veselem ali pa molitvenem večeru, ki so ga pomagale oblikovati družine same.

Teden je vsem prehitro minil, smo se pa razšli okrepljeni z zagotovilom, da nas bo Marija spremljala tudi na vsakdanjih poteh našega življenja.

sBP

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Kdor ne živi v miru

z Bogom, nima miru

v sebi in zato ne živi

v miru z drugimi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon