Duhovno-počitniški dnevi za družine

11.08.2019 

Marijin dom na Bledu oz. kar Marija sama je pod svoj plašč v času 6.-10. 8. sprejela 9 družin, ki so se ji preko nagovorov sester Marije in Barbare ter lazarista Romana še posebej posvetile.


Otroci so v dopoldanskem času pod vodstvom animatorjev razmišljali in moliliob naslednjih odlomkih iz Marijinega življenja, uprizorjenih tudi na vitražih sestrske kapele: Marijin obisk Elizabete, Marijino darovanje Jezusa v templju in prve binkošti. Poromali so tudi k bližnjim Marijinim kapelicam in v župnijsko cerkev, izdelovali rožne venčke, skupaj s starši zmolili desetko rožnega venca na sestrskem vrtu in se ji pri sv. maši izročali kot najmogočnejši priprošnjici pri Bogu.

Tudi starše so spremljali isti svetopisemski odlomki, imeli pa so tudi čas za osebno molitev in medsebojno podelitev.

Popoldne je vsaka družina preživela na svoj počitniški način, zvečer pa smo se spet zbrali skupaj, bodisi na družabnem bodisi na veselem ali pa molitvenem večeru, ki so ga pomagale oblikovati družine same.

Teden je vsem prehitro minil, smo se pa razšli okrepljeni z zagotovilom, da nas bo Marija spremljala tudi na vsakdanjih poteh našega življenja.

sBP

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Pravega praznika ni

brez spovedi in obhajila.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
ŠOLANJE
Šola je bila draga, mati Marjeta pa brez sredstev. Šolska taksa je znašala 12 lir, knjige in drugo pa še 21 lir na mesec. Za primerjavo navedimo: delavec - moški je na dan zaslužil liro, ženske samo 60-80 stotinov. Janez je videl materine muke. Zato ji je nekega dne predlagal: »Če se strinjate, bom vzel vrečo in od hiše do hiše prosjačil za darove; nabrano bova prodala«. Mati je privolila. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon