Duhovno-počitniški teden 2019

09.07.2019 

V ponedeljek, 24. 6. 2019, smo se osnovnošolci iz različnih delov Slovenije zbrali pri sestrah HMP na Bledu, da bi pričeli z duhovno-počitniškim tednom. Tako kot pretekla leta smo tudi to leto v ponedeljek tkali nova prijateljstva in si pripovedovali, kaj vse se je zgodilo minulo leto. To leto je bila osrednja tema Marija (»Z Marijo na poti, Bogu naproti«), tako da smo skozi cel teden spoznavali Marijo


in nekaj pomembnejših dogodkov v njenem življenju. Poleg tega smo se kopali v Blejskem jezeru, izdelovali oz. si sešili torbice, se igrali velike igre itn. V sredo, 26. junija, smo tudi peš poromali v Lesce, kjer stoji cerkev Marijinega vnebovzetja. Teden smo zaključili v petek, 28. junija, s predstavitvijo tedna za starše, ki jo je pripravila vsaka starostna skupina posebej. Teden je vsem otrokom, animatorjem in sestram minil malo prehitro, ampak smo od njega vsi odnesli vsaj nekaj; če ne drugega, pa lepe spomine.

J. F.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vsaka beseda naj

nosi pečat ljubezni.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon