Duhovno-počitniški teden za osnovnošolce

25.06.2017 


KJE: v Marijinem domu na Bledu.

KDAJ: od 25. do 30. junija 2017 (začetek v nedeljo ob 18.00, zaključek v petek ob 17.00 s sveto mašo).

 

Počitniški dnevi, preživeti v tkanju prijateljskih vezi, ob lepih vsebinah, v ustvarjalnih delavnicah, igrah, sprehodih, izletu ... nam bodo odkrivali, kako je vse to moč živeti z Gospodom in doživljati veselje srca.

 


Prijavnica


Skozi teden nas bo spremljal lik Carla Acutisa (1991-2006), živahnega mladega fanta iz Milana, za katerega je stekel postopek za proglasitev k svetnikom. Bil je ljubitelj narave, živali, Evharistije, Marije; bil je računalniški genij, predvsem pa genij v tem, kako vsakdanjik živeti skupaj z Gospodom in sočlovekom. Ob njegovem zgledu se bomo tkali prijateljske vezi. Čez dan prepletale igre, kateheza, ustvarjalne delavnice, molitev, pesem, sprehod ... Poromali bomo v Mevkuž v Spodnjih Gorjah in k Sv. Katarini v Zasipu ter se kopali v blejskem jezeru, če bo primerno vreme.


Informacije:

md.bled@gmail.com ali 041 982 866 (s. Marija Imperl)

 

Utrinki z duhovno-počitniškega tedna 2016:Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Če moliš, zrastejo

iz dveh zrn, ki ju

zaseješ, štirje klasi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon