Duhovno-počitniški teden za osnovnošolce

25.06.2017 


KJE: v Marijinem domu na Bledu.

KDAJ: od 25. do 30. junija 2017 (začetek v nedeljo ob 18.00, zaključek v petek ob 17.00 s sveto mašo).

 

Počitniški dnevi, preživeti v tkanju prijateljskih vezi, ob lepih vsebinah, v ustvarjalnih delavnicah, igrah, sprehodih, izletu ... nam bodo odkrivali, kako je vse to moč živeti z Gospodom in doživljati veselje srca.

 


Prijavnica


Skozi teden nas bo spremljal lik Carla Acutisa (1991-2006), živahnega mladega fanta iz Milana, za katerega je stekel postopek za proglasitev k svetnikom. Bil je ljubitelj narave, živali, Evharistije, Marije; bil je računalniški genij, predvsem pa genij v tem, kako vsakdanjik živeti skupaj z Gospodom in sočlovekom. Ob njegovem zgledu se bomo tkali prijateljske vezi. Čez dan prepletale igre, kateheza, ustvarjalne delavnice, molitev, pesem, sprehod ... Poromali bomo v Mevkuž v Spodnjih Gorjah in k Sv. Katarini v Zasipu ter se kopali v blejskem jezeru, če bo primerno vreme.


Informacije:

md.bled@gmail.com ali 041 982 866 (s. Marija Imperl)

 

Utrinki z duhovno-počitniškega tedna 2016:Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Tvoje življenjsko geslo

naj bo »veselje«,

a veselje brez greha.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon