Duhovno-počitniški teden za osnovnošolce

25.06.2017 


KJE: v Marijinem domu na Bledu.

KDAJ: od 25. do 30. junija 2017 (začetek v nedeljo ob 18.00, zaključek v petek ob 17.00 s sveto mašo).

 

Počitniški dnevi, preživeti v tkanju prijateljskih vezi, ob lepih vsebinah, v ustvarjalnih delavnicah, igrah, sprehodih, izletu ... nam bodo odkrivali, kako je vse to moč živeti z Gospodom in doživljati veselje srca.

 


Prijavnica


Skozi teden nas bo spremljal lik Carla Acutisa (1991-2006), živahnega mladega fanta iz Milana, za katerega je stekel postopek za proglasitev k svetnikom. Bil je ljubitelj narave, živali, Evharistije, Marije; bil je računalniški genij, predvsem pa genij v tem, kako vsakdanjik živeti skupaj z Gospodom in sočlovekom. Ob njegovem zgledu se bomo tkali prijateljske vezi. Čez dan prepletale igre, kateheza, ustvarjalne delavnice, molitev, pesem, sprehod ... Poromali bomo v Mevkuž v Spodnjih Gorjah in k Sv. Katarini v Zasipu ter se kopali v blejskem jezeru, če bo primerno vreme.


Informacije:

md.bled@gmail.com ali 041 982 866 (s. Marija Imperl)

 

Utrinki z duhovno-počitniškega tedna 2016:Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vsaka beseda naj

nosi pečat ljubezni.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon