Duhovno-počitniški teden za osnovnošolce

25.06.2017 


KJE: v Marijinem domu na Bledu.

KDAJ: od 25. do 30. junija 2017 (začetek v nedeljo ob 18.00, zaključek v petek ob 17.00 s sveto mašo).

 

Počitniški dnevi, preživeti v tkanju prijateljskih vezi, ob lepih vsebinah, v ustvarjalnih delavnicah, igrah, sprehodih, izletu ... nam bodo odkrivali, kako je vse to moč živeti z Gospodom in doživljati veselje srca.

 


Prijavnica


Skozi teden nas bo spremljal lik Carla Acutisa (1991-2006), živahnega mladega fanta iz Milana, za katerega je stekel postopek za proglasitev k svetnikom. Bil je ljubitelj narave, živali, Evharistije, Marije; bil je računalniški genij, predvsem pa genij v tem, kako vsakdanjik živeti skupaj z Gospodom in sočlovekom. Ob njegovem zgledu se bomo tkali prijateljske vezi. Čez dan prepletale igre, kateheza, ustvarjalne delavnice, molitev, pesem, sprehod ... Poromali bomo v Mevkuž v Spodnjih Gorjah in k Sv. Katarini v Zasipu ter se kopali v blejskem jezeru, če bo primerno vreme.


Informacije:

md.bled@gmail.com ali 041 982 866 (s. Marija Imperl)

 

Utrinki z duhovno-počitniškega tedna 2016:Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Ne skušaj opravičevati

svojih napak, raje

jih skušaj popraviti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon