Duhovno-počitniški teden za osnovnošolce

25.06.2017 


KJE: v Marijinem domu na Bledu.

KDAJ: od 25. do 30. junija 2017 (začetek v nedeljo ob 18.00, zaključek v petek ob 17.00 s sveto mašo).

 

Počitniški dnevi, preživeti v tkanju prijateljskih vezi, ob lepih vsebinah, v ustvarjalnih delavnicah, igrah, sprehodih, izletu ... nam bodo odkrivali, kako je vse to moč živeti z Gospodom in doživljati veselje srca.

 


Prijavnica


Skozi teden nas bo spremljal lik Carla Acutisa (1991-2006), živahnega mladega fanta iz Milana, za katerega je stekel postopek za proglasitev k svetnikom. Bil je ljubitelj narave, živali, Evharistije, Marije; bil je računalniški genij, predvsem pa genij v tem, kako vsakdanjik živeti skupaj z Gospodom in sočlovekom. Ob njegovem zgledu se bomo tkali prijateljske vezi. Čez dan prepletale igre, kateheza, ustvarjalne delavnice, molitev, pesem, sprehod ... Poromali bomo v Mevkuž v Spodnjih Gorjah in k Sv. Katarini v Zasipu ter se kopali v blejskem jezeru, če bo primerno vreme.


Informacije:

md.bled@gmail.com ali 041 982 866 (s. Marija Imperl)

 

Utrinki z duhovno-počitniškega tedna 2016:Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Čeprav nisi pridigar,

lahko pridigaš -

s svojim zgledom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
ŠOLANJE
Šola je bila draga, mati Marjeta pa brez sredstev. Šolska taksa je znašala 12 lir, knjige in drugo pa še 21 lir na mesec. Za primerjavo navedimo: delavec - moški je na dan zaslužil liro, ženske samo 60-80 stotinov. Janez je videl materine muke. Zato ji je nekega dne predlagal: »Če se strinjate, bom vzel vrečo in od hiše do hiše prosjačil za darove; nabrano bova prodala«. Mati je privolila. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon