Film Goreči škof v Marijinem domu

04.12.2017 

Ljubljanski nadškof in Božji služabnik Anton Vovk je bil izjemna osebnost, saj je svoje poslanstvo v težkih med- in povojnih časih živel z veliko vero in predanostjo. Tako je o njem nastal film Goreči škof, ki je bil v nedeljo, 3. 12., predvajan tudi v Marijinem domu na Bledu.


Gledalci, ki pripadajo predvsem starejši generaciji, so si v dokumentarnem filmu ogledali življenje in delo g. Vovka ter ga spoznavali kot pogumnega, odločnega, hkrati pa blagega in ljubečega dušnega pastirja. K temu so pripomogla tudi pričevanja ljudi, ki so ga osebno poznali, in komentarji zgodovinarjev, duhovnikov ter drugih vernikov.

S pomočjo sodobnega filmskega jezika, ki je lasten režiserju Davidu Sipošu, ter z avtorsko glasbo in edinstvenimi (pokrajinskimi) posnetki ter s simboliko gorečega škofovskega sedeža nadškof Vovk vstopa v širši zgodovinski spomin na Slovenskem.

Verniki pa smo povabljeni, da od Gospoda izprosimo, da bo nadškof Vovk kmalu prištet med blažene.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Delaj danes tako,

da ti jutri ne bo

treba zardevati.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon