Film Goreči škof v Marijinem domu

04.12.2017 

Ljubljanski nadškof in Božji služabnik Anton Vovk je bil izjemna osebnost, saj je svoje poslanstvo v težkih med- in povojnih časih živel z veliko vero in predanostjo. Tako je o njem nastal film Goreči škof, ki je bil v nedeljo, 3. 12., predvajan tudi v Marijinem domu na Bledu.


Gledalci, ki pripadajo predvsem starejši generaciji, so si v dokumentarnem filmu ogledali življenje in delo g. Vovka ter ga spoznavali kot pogumnega, odločnega, hkrati pa blagega in ljubečega dušnega pastirja. K temu so pripomogla tudi pričevanja ljudi, ki so ga osebno poznali, in komentarji zgodovinarjev, duhovnikov ter drugih vernikov.

S pomočjo sodobnega filmskega jezika, ki je lasten režiserju Davidu Sipošu, ter z avtorsko glasbo in edinstvenimi (pokrajinskimi) posnetki ter s simboliko gorečega škofovskega sedeža nadškof Vovk vstopa v širši zgodovinski spomin na Slovenskem.

Verniki pa smo povabljeni, da od Gospoda izprosimo, da bo nadškof Vovk kmalu prištet med blažene.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Ne skušaj opravičevati

svojih napak, raje

jih skušaj popraviti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon