Film Goreči škof v Marijinem domu

04.12.2017 

Ljubljanski nadškof in Božji služabnik Anton Vovk je bil izjemna osebnost, saj je svoje poslanstvo v težkih med- in povojnih časih živel z veliko vero in predanostjo. Tako je o njem nastal film Goreči škof, ki je bil v nedeljo, 3. 12., predvajan tudi v Marijinem domu na Bledu.


Gledalci, ki pripadajo predvsem starejši generaciji, so si v dokumentarnem filmu ogledali življenje in delo g. Vovka ter ga spoznavali kot pogumnega, odločnega, hkrati pa blagega in ljubečega dušnega pastirja. K temu so pripomogla tudi pričevanja ljudi, ki so ga osebno poznali, in komentarji zgodovinarjev, duhovnikov ter drugih vernikov.

S pomočjo sodobnega filmskega jezika, ki je lasten režiserju Davidu Sipošu, ter z avtorsko glasbo in edinstvenimi (pokrajinskimi) posnetki ter s simboliko gorečega škofovskega sedeža nadškof Vovk vstopa v širši zgodovinski spomin na Slovenskem.

Verniki pa smo povabljeni, da od Gospoda izprosimo, da bo nadškof Vovk kmalu prištet med blažene.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Kdor ne živi v miru

z Bogom, nima miru

v sebi in zato ne živi

v miru z drugimi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BRAT ANTON
Zaradi brata Antona je Janezek moral skoraj za tri leta za pastirja in hlapca k družini Moglia. Šele novembra 1829 ga je stric Mihael rešil, da se je vrnil v družino in nadaljeval z učenjem. Anton je namreč dopolnil enaindvajset let; mati Marjeta je sklenila, da bo razdelila to, akr so imeli in se bo Anton osamosvojil. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon