Film Goreči škof v Marijinem domu

04.12.2017 

Ljubljanski nadškof in Božji služabnik Anton Vovk je bil izjemna osebnost, saj je svoje poslanstvo v težkih med- in povojnih časih živel z veliko vero in predanostjo. Tako je o njem nastal film Goreči škof, ki je bil v nedeljo, 3. 12., predvajan tudi v Marijinem domu na Bledu.


Gledalci, ki pripadajo predvsem starejši generaciji, so si v dokumentarnem filmu ogledali življenje in delo g. Vovka ter ga spoznavali kot pogumnega, odločnega, hkrati pa blagega in ljubečega dušnega pastirja. K temu so pripomogla tudi pričevanja ljudi, ki so ga osebno poznali, in komentarji zgodovinarjev, duhovnikov ter drugih vernikov.

S pomočjo sodobnega filmskega jezika, ki je lasten režiserju Davidu Sipošu, ter z avtorsko glasbo in edinstvenimi (pokrajinskimi) posnetki ter s simboliko gorečega škofovskega sedeža nadškof Vovk vstopa v širši zgodovinski spomin na Slovenskem.

Verniki pa smo povabljeni, da od Gospoda izprosimo, da bo nadškof Vovk kmalu prištet med blažene.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Tvoje življenjsko geslo

naj bo »veselje«,

a veselje brez greha.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon