HMP v nenehni formaciji

26.02.2018 


V Konstitucijah Hčera Marije Pomočnice smo v 100. členu vse sestre povabljene k stalni vzgoji. Sestram slovensko-hrvaške province sta bila tako letos podarjena dva dneva takoj po pepelnici. Z nami je bila s. Milena Stevani s Papeške fakultete vzgojnih ved Auxilium v Rimu. Zbralo se nas je okrog 20, v glavnem v starosti med 45 in 70 leti. Tema srečanja je bila: Obzorja vere in človeška stvarnost; za bolje 'učlovečeno' posvečeno življenje.Vsebino je predavateljica razvijala v šestih konferencah. Najprej je predstavila starost kot obdobje ponovnega razmisleka in integracije svoje življenjske poti, nakar se je usmerila predvsem na srednjo odraslo dobo in življenje v skupnosti. Srečale smo se s spremembami, ki se v tem obdobju v našem življenju dogajajo in kakšne so naloge za krepitev poklicne enosti. Dinamika medosebnih odnosov v življenju skupnosti, ki ima v naši karizmi bistveno mesto tako na ravni posvečenega življenja kot poslanstva, potrebuje stalno (samo)vzgojo, saj se na tem področju ves čas povezuje človeško zorenje, osebno spreobračanje, odpiranje Bogu in ljudem. Tako smo spoznavale tudi nekatere spretnosti, ki nam pomagajo v pogovoru in pri soočenju z neizogibnimi konflikti. Ob vsaki temi nam je bil dan tudi dragocen čas osebne poglobitve ter možnost pogovora med udeleženkami kot tudi s predavateljico.

Hvaležne smo za ta čas in vsebine, ki nam bodo v pomoč, da bomo z obnovljenim navdušenjem in močjo odgovarjale na Božja vabila v svojem življenju. V življenje pa nesemo tudi molitev, ki jo je pred kakšnim letom izrekla (sedaj že pokojna) najstarejša redovnica na svetu: Hvalim Te, častim Te, zahvaljujem se Ti za tvojo ljubezen in usmiljenje.

sIN
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Kreposti, ki te napolnjujeta

s srečo zdaj in v večnosti,

sta ponižnost in dobrota.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon