Inšpektorialno srečanje vseh sester

01.09.2019 

 

Na poti spreobrnjenja skupaj z Marijo

Zadnji avgustovski dan smo se vse sestre slovensko-hrvaške inšpektorije zbrale na Bledu, da bi krepile vezi z Gospodom in med seboj v luči predloga novega inšpektorialnega načrta.

 

Še posebej smo bile vesele navzočnosti naše misijonarke v Braziliji, s. Metke Kastelic, med nami, prav tako pa tudi s. Andreje Žiher, ki smo ji kot inšpektorija voščile ob nedavno izrečenih prvih zaobljubah.

 

Dan smo v kratki molitvi izročile Sv. Duhu in njegovemu delovanju, nato pa prisluhnile uvodni besedi inšpektorice s. Mojce Šimenc. Osredotočila se je na našo identiteto hčera Marije Pomočnice, ki je v Cerkvi prepoznavna po preventivnem sistemu - duhovnosti in metodi pastoralnega dela. Kot posvečene žene smo poklicane v sebi in navzven širiti mir, ki izhaja le iz srečanja z Bogom in iz življenja v svoji identiteti.

 

O tem smo podrobneje razmišljale v osebnem delu ob predlogu novega načrta za našo inšpektorijo, kjer je posebej izpostavljena marijanska poteza naše identitete. Po kosilu pa smo osebna razmišljanja podelile v manjših skupinah in skupnem plenumu; tam je bila vloga Marije Pomočnice kot naše matere in vzgojiteljice še posebej poudarjena.

 

S. Mojca nas je nazadnje spodbudila, naj bomo salezijanke ljudje z zavihanimi rokami, tj. naj živimo tako, kot da smo naseljene z Bogom in živimo v polnosti sedanji trenutek. Ljubezen je namreč konkretna sedaj, v tem trenutku.

 

Konkretnosti te Ljubezni smo bile nato deležne pri sv. maši, ki jo je daroval salezijanec Vinko Cingerle, nenazadnje pa smo jo okusile tudi po dobrotah, s katerimi smo se na večer okrepčale pred odhodom domov.

sBP

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Kdor ne živi v miru

z Bogom, nima miru

v sebi in zato ne živi

v miru z drugimi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon