Inšpektorialno srečanje vseh sester

01.09.2019 

 

Na poti spreobrnjenja skupaj z Marijo

Zadnji avgustovski dan smo se vse sestre slovensko-hrvaške inšpektorije zbrale na Bledu, da bi krepile vezi z Gospodom in med seboj v luči predloga novega inšpektorialnega načrta.

 

Še posebej smo bile vesele navzočnosti naše misijonarke v Braziliji, s. Metke Kastelic, med nami, prav tako pa tudi s. Andreje Žiher, ki smo ji kot inšpektorija voščile ob nedavno izrečenih prvih zaobljubah.

 

Dan smo v kratki molitvi izročile Sv. Duhu in njegovemu delovanju, nato pa prisluhnile uvodni besedi inšpektorice s. Mojce Šimenc. Osredotočila se je na našo identiteto hčera Marije Pomočnice, ki je v Cerkvi prepoznavna po preventivnem sistemu - duhovnosti in metodi pastoralnega dela. Kot posvečene žene smo poklicane v sebi in navzven širiti mir, ki izhaja le iz srečanja z Bogom in iz življenja v svoji identiteti.

 

O tem smo podrobneje razmišljale v osebnem delu ob predlogu novega načrta za našo inšpektorijo, kjer je posebej izpostavljena marijanska poteza naše identitete. Po kosilu pa smo osebna razmišljanja podelile v manjših skupinah in skupnem plenumu; tam je bila vloga Marije Pomočnice kot naše matere in vzgojiteljice še posebej poudarjena.

 

S. Mojca nas je nazadnje spodbudila, naj bomo salezijanke ljudje z zavihanimi rokami, tj. naj živimo tako, kot da smo naseljene z Bogom in živimo v polnosti sedanji trenutek. Ljubezen je namreč konkretna sedaj, v tem trenutku.

 

Konkretnosti te Ljubezni smo bile nato deležne pri sv. maši, ki jo je daroval salezijanec Vinko Cingerle, nenazadnje pa smo jo okusile tudi po dobrotah, s katerimi smo se na večer okrepčale pred odhodom domov.

sBP

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Delaj danes tako,

da ti jutri ne bo

treba zardevati.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon