Inšpektorialno srečanje vseh sester

01.09.2019 

 

Na poti spreobrnjenja skupaj z Marijo

Zadnji avgustovski dan smo se vse sestre slovensko-hrvaške inšpektorije zbrale na Bledu, da bi krepile vezi z Gospodom in med seboj v luči predloga novega inšpektorialnega načrta.

 

Še posebej smo bile vesele navzočnosti naše misijonarke v Braziliji, s. Metke Kastelic, med nami, prav tako pa tudi s. Andreje Žiher, ki smo ji kot inšpektorija voščile ob nedavno izrečenih prvih zaobljubah.

 

Dan smo v kratki molitvi izročile Sv. Duhu in njegovemu delovanju, nato pa prisluhnile uvodni besedi inšpektorice s. Mojce Šimenc. Osredotočila se je na našo identiteto hčera Marije Pomočnice, ki je v Cerkvi prepoznavna po preventivnem sistemu - duhovnosti in metodi pastoralnega dela. Kot posvečene žene smo poklicane v sebi in navzven širiti mir, ki izhaja le iz srečanja z Bogom in iz življenja v svoji identiteti.

 

O tem smo podrobneje razmišljale v osebnem delu ob predlogu novega načrta za našo inšpektorijo, kjer je posebej izpostavljena marijanska poteza naše identitete. Po kosilu pa smo osebna razmišljanja podelile v manjših skupinah in skupnem plenumu; tam je bila vloga Marije Pomočnice kot naše matere in vzgojiteljice še posebej poudarjena.

 

S. Mojca nas je nazadnje spodbudila, naj bomo salezijanke ljudje z zavihanimi rokami, tj. naj živimo tako, kot da smo naseljene z Bogom in živimo v polnosti sedanji trenutek. Ljubezen je namreč konkretna sedaj, v tem trenutku.

 

Konkretnosti te Ljubezni smo bile nato deležne pri sv. maši, ki jo je daroval salezijanec Vinko Cingerle, nenazadnje pa smo jo okusile tudi po dobrotah, s katerimi smo se na večer okrepčale pred odhodom domov.

sBP

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsak večer pomislite:

kakšna bi bila moja večna

usoda, če bi moral to noč umreti?
(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon