Jezikovni tečaji na Bledu

03.11.2017 

Naša soustanoviteljica sv. Marija Dominika Mazzarello je svoje sestre spodbujala, da se poleg govorice z Bogom posvečajo tudi učenju tujih jezikov. To naročilo so vzeli zares tudi udeleženci začetnega tečaja tako nemškega kot italijanskega jezika v Marijinem domu na Bledu.


Zainteresiranih v obeh skupinah je okoli 15, srečujemo pa se enkrat tedensko čez celo leto. Skupaj nam je lepo in zanimivo, še posebej, ko z jezikom vstopamo v drugo kulturo, prisluhnemo melodiji jezika, beremo ter zapisujemo zanimive kombinacije črk in se drug drugemu predstavljamo v tujem jeziku.

Udeleženci pravijo, da jim znanje jezikov služi v različne namene, na Bledu pa še posebej zaradi turizma.

Upamo, da se bomo skupaj še veliko novega naučili in ohranili voljo do učenja.

 

sBP


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Ne skušaj opravičevati

svojih napak, raje

jih skušaj popraviti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon