Jubilejno Anino leto 2017

12.02.2017 

To je naslov župnijskega lista (XXI/4) stolne župnije sv. Nikolaja v Murski Soboti. Ta je pomenljiv tudi za našo Družbo HMP, saj se gre za s. Anico Žitek HMP, rojeno 19. februarja 1921 v Krogu.


Jubilej se nanaša na 70-letnico njene smrti, ki se je zgodila 29. septembra 1947 v Torinu. V hišni kroniki Ville Salus so sestre o njeni smrti zapisale:

»Danes ob petih zjutraj je naša angelska s. Ana Žitek poletela v Nebo. Dolgo in bolečo agonijo je sestra prenašala z nenehnim nasmehom in tako pokazala pravo herojstvo. Nebeški Ženin je imel posebno skrb za ta cvet iz tujine. Kolikor ji je manjkala toplina domače družine, jo je On, Jezus, dopolnil z nebeško pomočjo in tolažbo. Sirota brez očeta in mame je ljubila predstojnice z ljubeznijo in vdanostjo hčerke. V Salusu je našla razumevanje in tudi pisni kontakt z mačeho. Skoraj zagotovo se je s. Anica darovala kot žrtev za Jugoslavijo, svojo domovino, ki zelo potrebuje Božjo pomoč.«

Da bi s. Anico še bolj spoznali, jo bo g. župnik Goran Kuhar 19. februarja predstavil pri vseh nedeljskih svetih mašah. Na ta njen spominski rojstni dan se bo torej začelo jubilejno Anino leto. Prav tako bomo v njeni soboški rojstni župniji obhajali pomembne dneve njenega življenja: 22. maj, ko je prejela zakrament sv. birme; 5. avgust, ko je bila sprejeta v noviciat in naredila prve zaobljube; 29. september, njen smrtni dan. V začetku meseca septembra pa bo župnija romala v Italijo, kjer je s. Anica živela in delovala.

s. Simona K.

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vsakdo naj opravlja

svoje dolžnosti zavedajoč

se Božje navzočnosti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon