"Kakor otroci" – vikend za družine

26.04.2017 

V Veržeju je od 21. do 23. aprila potekal že drugi salezijanski vikend za družine letos. Pod geslom »Kakor otroci« so družine skozi celoten vikend spoznavale pomen molitve v vsakdanjem življenju. Seveda pa poleg katehez ni manjkalo tudi časa za pogovore, sprehode in zabavo.


Tako starši, kot tudi otroci so vsak na svoj način spoznavali, kako pomembna je najprej osebna molitev in nato še molitev v družini. Zgled kako iskreno in s pravo vero moliti pa so nam bili tisti najmlajši – otroci. Otrok povsem zaupa svojim staršem, saj ve, da zanj želijo le najboljše. Verjame, da ga bodo uslišali v prošnji in ga branili, ko bo hudo. S prav takšno vero, kot jo ima otrok do svojih staršev, moramo tudi mi zaupati in moliti k našemu nebeškemu Očetu. In prav takšna – otroška – molitev obrodi obilne sadove. Sadove kot so veselje, sreča, zdravje, zadovoljstvo ...

Poleg katehez pa so družine imele še dovolj časa za druženje, pogovarjanje, skupne dejavnosti in sprehode. Polne dneve pa smo zaključili z veselim večerom, kjer smo plesali, metali žogice v koše, postavljali piramide, peli in še in še. Veselemu večeru je sledila še kratka adoracija, kjer smo vse svoje zahvale, prošnje položili pred Gospoda.

Seveda pa ne smem pozabiti na vrhunec dneva. To je bila vsekakor sveta maša, kjer smo bili deležni duhovno bogatih pridig in družinskega vzdušja, ki nas je povezovalo med seboj.

Hvaležni za čudovit vikend smo se z obljubo, da se prihodnje leto spet vidimo, odpravili domov.

Več še na: http://www.donbosko.si/kakor-otroci

Še nekaj vtisov udeležncev:

»Zame in za našo družino so bile to prve duhovne vaje. Moram reči, da sem tudi glede na moja predhodna pričakovanja zelo zadovoljen s programom.« ­

»Mi smo tukaj že drugič. Že prvič nam je bilo zelo všeč in tudi sedaj nismo nič manj zadovoljni. Pomembno se nam zdi, da je program pripravljen za celotno družino, tudi za otroke. Veseli smo tudi novih prijateljev, ki smo jih pridobili skozi vikend. Brez dvoma bomo še prišli.«

»Bogat, sproščeno, prijetno, duhovno ... vse to. In vredno ponovnega obiska.«

 

Barbara Golavšek


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Pravega praznika ni

brez spovedi in obhajila.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon