Majski oratorijski dan

11.05.2019 

V počitniškem petku 3. maja, je v Marijinem domu na Bledu potekal drugi celodnevni oratorijski dan v letošnjem letu. Tudi tokrat se ga je udeležilo kar lepo število otrok iz župnije Bled, Gorje in okolice. Slabo vreme nam ni vzelo veselja in vznemirjenja za igro, petje, molitev in nova spoznanja, saj smo dan preživeli ravno ob spoznavanju in poglabljanju dragocene osebe, ki Marijin dom na Bledu še posebno varuje.


Zanjo smo nabirali prav specialne rože, katere so zacvetele le ob veseli pesmi, opravljenem delu, uspešni igri in iskreni molitvi. Če zaobjamem nekaj naših oratorijskih utrinkov nam je dan z Marijo, našo nebeško materjo, hitro minil.

Na začetku smo se zbrali ob prosti igri, nato iskali, kje nas čaka Marija, se skrili pod njen varni plašč in se pod plaščem tudi spoznali. Našli smo tudi Marijino pismo, ki je bil namenjen prav nam in ki nas je povabil k Jezusu v kapelo svete Družine. Ob molitvi smo spoznali še delček Marijinega življenja, ki nas je usmeril, da smo preko igre in taktičnih ovir odkrili še dva svetnika, ki sta imela Marijo nadvse rada. Sledila je prelevitev v čisto prave novinarje in raziskovanje Marijinega doma ter življenja sester, ki tu živijo; zanimivo je bilo spoznati hčere Marije Pomočnice. Tako smo ugotovili, da ima vsaka svoje zadolžitve in odgovornosti, tako po hiši in okolici kot tudi v župnijah, kjer delujejo. Posebno dragoceno je bilo njihovo pričevanje, zakaj so se odločile za poslanstvo sestre in kaj jim pomeni Marija. Vsaka izmed njih nam je dala del sebe in vzpodbudo za naprej. V popoldanskem delu oratorija smo se okrepčali z dobrotami, ki so nam jih pripravili naši starši in sestre, nato pa odrinili z Marijo romarico po sledeh znamenitih romarskih poti. Na animiran način smo se ustavili v znamenitem Lurdu in spoznali še Bernardko. Ob koncu pa smo skupaj s starši, s. Barbaro, Brigito in z animatorjem Gregom počastili Marijo z rožami, ki smo jih čez dan pridno nabirali, naredili oltarček in z litanijami Matere Božje ter s slavilno pesmijo zaključili veseli počitniško oratorijski dan.

Brigita L.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vse zaupaj Jezusu v

Najsvetejšem in Mariji Pomočnici,

pa boš videl, kaj so čudeži.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon