Marijin dom vabi

25.01.2019 

Tudi v novem koledarskem letu v Marijinem domu na Bledu prvoobhajanci, birmanci in drugi mladi ter odrasli udeleženci iščejo duhovni oddih in mir, v njem pa predvsem Gospoda, ki jih med drugim čaka v kapeli Sv. družine.

Tako smo v prvem polletju sprejeli nekaj skupin prvoobhajancev, birmancev in drugih osnovnošolcev na duhovnih vajah od blizu (npr. iz Radovljice, Bleda, Gorij in Kamnika) in daleč (npr. iz Ljubljane ter Žirov).


Medtem ko smo se s prvoobhajanci poglabljali v štiri Jezusove geste nad kruhom pri zadnji večerji "izbran", "blagoslovljen", "razlomljen" in "darovan", smo z birmanci odkrivali bogastvo krsta in povezavo tega zakramenta s sv. birmo.

Veseli nas tudi vse večje število družin in zakonskih skupin, ki prihajajo na duhovne vaje in s tem pripomorejo h kvalitetnejšemu prenosu vere tudi na mlajše generacije.

Prav tako odpiramo vrata dijakom, študentom in zaposlenim, ki se ustavijo na krajšem oddihu, v pripravi na cerkvene praznike, kot je Božič, ali pa na duhovnih vajah v tišini.

Dobrodošli tudi domačini in drugi, ki se zanimajo za svetopisemske urice za predšolske, osnovnošolske otroke in njihove starše, za tečaje nemščine in italijanščine, pa tudi za druge duhovne ter vzgojno-izobraževalne programe.

Celotna ekipa Marijinega doma pa si preko vseh teh dejavnosti želi, da bi vsi udeleženci spoznavali Boga, "ki si zasluži biti ljubljen, ker nas je ustvaril in odrešil" (sv. Janez Bosko).

 

sBP

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Kdor zaupa v Marijo,

ne bo nikoli razočaran.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon