Marijin dom vabi

25.01.2019 

Tudi v novem koledarskem letu v Marijinem domu na Bledu prvoobhajanci, birmanci in drugi mladi ter odrasli udeleženci iščejo duhovni oddih in mir, v njem pa predvsem Gospoda, ki jih med drugim čaka v kapeli Sv. družine.

Tako smo v prvem polletju sprejeli nekaj skupin prvoobhajancev, birmancev in drugih osnovnošolcev na duhovnih vajah od blizu (npr. iz Radovljice, Bleda, Gorij in Kamnika) in daleč (npr. iz Ljubljane ter Žirov).


Medtem ko smo se s prvoobhajanci poglabljali v štiri Jezusove geste nad kruhom pri zadnji večerji "izbran", "blagoslovljen", "razlomljen" in "darovan", smo z birmanci odkrivali bogastvo krsta in povezavo tega zakramenta s sv. birmo.

Veseli nas tudi vse večje število družin in zakonskih skupin, ki prihajajo na duhovne vaje in s tem pripomorejo h kvalitetnejšemu prenosu vere tudi na mlajše generacije.

Prav tako odpiramo vrata dijakom, študentom in zaposlenim, ki se ustavijo na krajšem oddihu, v pripravi na cerkvene praznike, kot je Božič, ali pa na duhovnih vajah v tišini.

Dobrodošli tudi domačini in drugi, ki se zanimajo za svetopisemske urice za predšolske, osnovnošolske otroke in njihove starše, za tečaje nemščine in italijanščine, pa tudi za druge duhovne ter vzgojno-izobraževalne programe.

Celotna ekipa Marijinega doma pa si preko vseh teh dejavnosti želi, da bi vsi udeleženci spoznavali Boga, "ki si zasluži biti ljubljen, ker nas je ustvaril in odrešil" (sv. Janez Bosko).

 

sBP

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Veselje, molitev in sveto

obhajilo so tvoja opora!

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon