Marijin dom vabi

25.01.2019 

Tudi v novem koledarskem letu v Marijinem domu na Bledu prvoobhajanci, birmanci in drugi mladi ter odrasli udeleženci iščejo duhovni oddih in mir, v njem pa predvsem Gospoda, ki jih med drugim čaka v kapeli Sv. družine.

Tako smo v prvem polletju sprejeli nekaj skupin prvoobhajancev, birmancev in drugih osnovnošolcev na duhovnih vajah od blizu (npr. iz Radovljice, Bleda, Gorij in Kamnika) in daleč (npr. iz Ljubljane ter Žirov).


Medtem ko smo se s prvoobhajanci poglabljali v štiri Jezusove geste nad kruhom pri zadnji večerji "izbran", "blagoslovljen", "razlomljen" in "darovan", smo z birmanci odkrivali bogastvo krsta in povezavo tega zakramenta s sv. birmo.

Veseli nas tudi vse večje število družin in zakonskih skupin, ki prihajajo na duhovne vaje in s tem pripomorejo h kvalitetnejšemu prenosu vere tudi na mlajše generacije.

Prav tako odpiramo vrata dijakom, študentom in zaposlenim, ki se ustavijo na krajšem oddihu, v pripravi na cerkvene praznike, kot je Božič, ali pa na duhovnih vajah v tišini.

Dobrodošli tudi domačini in drugi, ki se zanimajo za svetopisemske urice za predšolske, osnovnošolske otroke in njihove starše, za tečaje nemščine in italijanščine, pa tudi za druge duhovne ter vzgojno-izobraževalne programe.

Celotna ekipa Marijinega doma pa si preko vseh teh dejavnosti želi, da bi vsi udeleženci spoznavali Boga, "ki si zasluži biti ljubljen, ker nas je ustvaril in odrešil" (sv. Janez Bosko).

 

sBP

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Čeprav nisi pridigar,

lahko pridigaš -

s svojim zgledom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon