Materina zahvala za praznik hvaležnosti na svetovni ravni

03.05.2018 

 

Rim (Italija) »Ob mojem povratku iz Paragvaja, kjer sem doživljala nepozabno izkušnjo  praznika hvaležnosti na svetovni ravni, čutim neustavljivo potrebo, da izrazim posebno zahvalo številnim sporočilom, ki sem jih prejela ob tem vsakoletnem srečanju.«


 


 

To je zahvala vrhovne matere hčera Marije Pomočnice, s. Yvonne Reungoat, ob njeni vrnitvi iz Paragvaja, kjer se je odvijal praznik hvaležnosti 2018 na svetovni ravni.

 

Rim, 30. april 2018

 

»Želela bi doseči osebno vsako hčerko Marije Pomočnice, vsako vzgojno skupnost, vsakega mladega človeka, laikinje in laike, vsakega člana salezijanske družine, sobrate salezijance, vse tiste, ki so na različne načine izrazili svoj čut pripadnosti, naklonjenosti in družinskega duha.

 

Zahvaljujem se inšektorici, sestri Leandri Romero, HMP, vzgojnim skupnostim, mladim, ki so z njo sodelovali, za lepo izvedbo praznika. Ta je bil v pomenljivih izrazih, ki so bili bogati človeških, kulturnih in duhovnih vrednot, značilnih za čudovito paragvajsko deželo. Bogastvo molitve po mojih namenih se je razlilo na vso Družbo, na vsakogar, ki sem ga srečala in na vse, ki fizično niso bili prisotni, sem jih pa čutila navzoče v mojem srcu s tiho in darujočo prisotnostjo.

 

Harfa, glasbeni inštrument, značilen za to deželo, je povezala tisoče oseb na različnih koncih sveta; bila je spodbuda, da bi se "dotaknili strun življenja" z vedno novo melodijo. Vsaka struna ima svoj značilen zvok, ki postane sozvočje in medsebojna podelitev.

Res smo kot skupnost po vsem svetu doživljali bogato izkušnjo občestva.

 

Vsem voščim, da se ta soudeleženost nadaljuje in stori, da se v našem srcu poraja do sedaj neslišana melodija, ki oddaja note upanja, življenja, veselja vsepovsod, kjer je salezijansko poslanstvo poklicano, da oznanja te vrednote. Naše veselje ne more biti omejeno na en sam dan; vsepovsod mora izžarevati ter doseči mnoge brate in sestre, še posebej mlade.

 

Koliko mladih, ki so mi posredovali val dobrega, navdušenja, odprtosti za darovanje, sem srečala!

Prepričana sem, da si bomo še naprej konkretno izrekali hvaležnost, ko si bomo z mladimi prizadevali, da bodo zvenele strune življenja s pričevanjem veselja v hoji za Jezusom. Tako bodo lahko dihali »ozračje« zaupanja, optimizma za prihodnost in odkrili v srečanju z Jezusom, kako lepo je zastaviti svoje življenje za visoke ideale, kakor pogosto izraža željo papež Frančišek.

 

Teh nekaj besed seveda ne izrazi vsega, kar zveni v meni, sigurna pa sem, da jih vaša odprta, srca, ki so čuteča za dobro, sprejemajo v vsej njihovi moči. Vaša srca se znajo »spominjati« tega, kar smo lepega doživljali ter to spreminjati v razlog upanja za danes in za prihodnost našega poslanstva v Cerkvi in družbi.

 

Zahvaljujem se tudi v imenu sester vrhovnega sveta vsem inšpektoricam in vsaki skupnosti za velikodušne darove, ki ste nam jih poslale in jih bomo uporabile za ustanovo v San Lorenzo (Paragvaj) in za številne druge nujne potrebe Družbe.

24. maja bom v Torinu in k nogam Marije Pomočnice bom položila svojo zahvalo, da vam jo bo ona posredovala, svetlo in toplo moje naklonjenosti, kakor je bilo vsako vaše dejanje hvaležnosti in solidarnosti.

 

Letos bo praznovanje še posebno slovesno ob 150. letnici posvetitve bazilike. Živimo zgodovinsko obdobje in to z veliko hvaležnostjo zaradi Marijine navzočnosti v našem življenju, v življenju mladih, družin in vse salezijanske družine.

Bog vas blagoslovi!"

 

s. Yvonne Reungoat, vrhovna predstojnica HMP


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Ne skušaj opravičevati

svojih napak, raje

jih skušaj popraviti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BRAT ANTON
Zaradi brata Antona je Janezek moral skoraj za tri leta za pastirja in hlapca k družini Moglia. Šele novembra 1829 ga je stric Mihael rešil, da se je vrnil v družino in nadaljeval z učenjem. Anton je namreč dopolnil enaindvajset let; mati Marjeta je sklenila, da bo razdelila to, akr so imeli in se bo Anton osamosvojil. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon