Salezijanski obiski na Bledu

08.11.2017 

Salezijanci v blejski kapeli
Salezijanci v blejski kapeli
V teh dneh je blejska skupnost deležna raznoterih salezijanskih obiskov, ki poživljajo našo salezijansko karizmo in utrjujejo bratske in sestrinske vezi med nami.


Tako smo z nedelje na ponedeljek (5. – 6. 11. 2017) gostile srečanje mlajših bratov salezijancev od 1 do 10 let duhovništva s salezijanskim inšpektorjem Janezom Potočnikom in z inšpektorialnim vikarjem Markom Košnikom. Skupaj smo bili pri obedih, si izmenjali kako besedo in tako uresničevali geslo letošnjega Vezila salezijanske družine: "Družina smo! Vsak dom: šola življenja in ljubezni."

Dan zatem, 7. 11. 2017, pa so nas obiskali dijaki Gimnazije Želimlje ter dijaki španske salezijanske gimnazije v Sevilli s svojimi spremljevalci. Najprej so občudovali naravne lepote Bleda, nato pa se ustavili pri nas na kosilu z blejsko kremšnito ter v angleščini za vse zmolili Oče naš.

Naj nas molitev in karizma povezujeta še naprej.
Slovenski in španski dijaki pri kosilu
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vse zaupaj Jezusu v

Najsvetejšem in Mariji Pomočnici,

pa boš videl, kaj so čudeži.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon