Salezijanski obiski na Bledu

08.11.2017 

Salezijanci v blejski kapeli
Salezijanci v blejski kapeli
V teh dneh je blejska skupnost deležna raznoterih salezijanskih obiskov, ki poživljajo našo salezijansko karizmo in utrjujejo bratske in sestrinske vezi med nami.


Tako smo z nedelje na ponedeljek (5. – 6. 11. 2017) gostile srečanje mlajših bratov salezijancev od 1 do 10 let duhovništva s salezijanskim inšpektorjem Janezom Potočnikom in z inšpektorialnim vikarjem Markom Košnikom. Skupaj smo bili pri obedih, si izmenjali kako besedo in tako uresničevali geslo letošnjega Vezila salezijanske družine: "Družina smo! Vsak dom: šola življenja in ljubezni."

Dan zatem, 7. 11. 2017, pa so nas obiskali dijaki Gimnazije Želimlje ter dijaki španske salezijanske gimnazije v Sevilli s svojimi spremljevalci. Najprej so občudovali naravne lepote Bleda, nato pa se ustavili pri nas na kosilu z blejsko kremšnito ter v angleščini za vse zmolili Oče naš.

Naj nas molitev in karizma povezujeta še naprej.
Slovenski in španski dijaki pri kosilu
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Pravega praznika ni

brez spovedi in obhajila.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon