Salezijanski obiski na Bledu

08.11.2017 

Salezijanci v blejski kapeli
Salezijanci v blejski kapeli
V teh dneh je blejska skupnost deležna raznoterih salezijanskih obiskov, ki poživljajo našo salezijansko karizmo in utrjujejo bratske in sestrinske vezi med nami.


Tako smo z nedelje na ponedeljek (5. – 6. 11. 2017) gostile srečanje mlajših bratov salezijancev od 1 do 10 let duhovništva s salezijanskim inšpektorjem Janezom Potočnikom in z inšpektorialnim vikarjem Markom Košnikom. Skupaj smo bili pri obedih, si izmenjali kako besedo in tako uresničevali geslo letošnjega Vezila salezijanske družine: "Družina smo! Vsak dom: šola življenja in ljubezni."

Dan zatem, 7. 11. 2017, pa so nas obiskali dijaki Gimnazije Želimlje ter dijaki španske salezijanske gimnazije v Sevilli s svojimi spremljevalci. Najprej so občudovali naravne lepote Bleda, nato pa se ustavili pri nas na kosilu z blejsko kremšnito ter v angleščini za vse zmolili Oče naš.

Naj nas molitev in karizma povezujeta še naprej.
Slovenski in španski dijaki pri kosilu
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


V odnosu do Boga naj te

vodi vera, v odnosu do

bližnjega ljubezen, v odnosu

do sebe samega pa ponižnost.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 
Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon