Božične svetopisemske urice na Bledu

20.12.2017 

Adventni čas se bliža koncu, kar je naznanjal tudi adventni venček v Marijinem domu, na katerem smo 19. 12. pri svetopisemskih uricah prižgali že tri svečke. V čas pričakovanja Gospodovega rojstva ter v samo božično zgodbo smo se poglabljali najprej vsak v svoji skupini: starši oz. odrasli posebej, otroci pa posebej. Prve je vodila s. Marija, slednjim pa je popotovanje Marije in Jožefa v Betlehem predstavila Brigita. Nato smo ob spremljavi s. Barbare zapeli adventne pesmi.


Sledilo je skupno simbolično romanje staršev in otrok do kraja Jezusovega rojstva. Pot do tja je bila v dvorani dobro označena, na njej pa so male in velike čakale določene postaje.

Pri prvi postaji smo se zazrli v plamene sveč na adventnem vencu, ki so nas spominjali na Boga, luč našega življenja. Na drugi postaji nas je čakala kuhinjska posoda kot znamenje Marijinega in Jožefovega prizadevanja za dobro Jezusovo vzgojo v vsakdanu. Ob tem smo se vprašali, kako smo jima v dobrih delih lahko podobni tudi mi. Naše hrepenenje, da bi prišli do želenega cilja, je s tretjo postajo vse bolj raslo. Tam je vsak dobil ovčko, da bi jo nato odnesel k pastirju vseh pastirjev, ki vedno skrbi za nas, svoje ovce. Tako smo svoje romanje zaključili pred jaslicami, tj. pred Novorojenim, figurice pa so vanje položili tudi starši. V poklon Detetu Jezusu smo zapeli še pesem Poslušajte, vsi ljudje.

Nazadnje smo si zaželeli medsebojnega blagoslova in milosti, ki jih s svojim rojstvom deli dobri Bog, ter se posladkali ob domačih dobrotah staršev in otrok.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vsak večer pomislite:

kakšna bi bila moja večna

usoda, če bi moral to noč umreti?
(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon