Ogled filma Marijina zemlja

05.03.2018 

Živimo v modernem svetu, kjer hitro prihaja do raznih sprememb in mnogi se odločijo, da bodo živeli, kot da Boga ne bi bilo. A kljub temu na milijone ljudi vsakodnevno govori z Bogom, Jezusom in Marijo. O tem govori film, ki smo si ga 1. marca na premieri v Koloseju pogledale nekatere študentke ŠDAD.


Dokumentarni film Marijina zemlja (Tierra de Maria), ki človeku 21. stoletja s humorjem, globino in razburljivostjo predstavi Marijina prikazovanja in veliko božjo ljubezen.


Zgodba v režiji Juana Manuela Cotela govori o odvetniku Diablu (igra ga sam Cotelo), ki z izjemno natančnostjo izprašuje ljudi, ki trdijo, da so doživeli srečanje z devico Marijo, Film je narejen kot vohunski triler in odgovarja na vprašanje, ali so pričevanja ljudi, ki trdijo, da so videli Marijo, resnična ali ne. Poglobi se tudi v vprašana, kdo sta Bog in Jezus ter kakšno vlogo in pomen ima Jezusova mati Marija. Seveda pa imajo pomembno vlogo v filmu tudi mesta Marijinega prikazovanja: Guadalupe, Medjugorje, Lurd in Fatima.

Med pričami v filmu so tudi slavni, npr. John Rick Miller, kolumbijska igralka Amada Rosa Perez in pevka Lola Falana. Režiser skozi zgodbo človeka nasmeji, spravi v jok in da misliti -vse troje v enaki meri, kar lahko potrdimo vsi, ki smo si film ogledali.


Režiser Cotela je v enem izmed svojih intervjujev dejal, da je videl ljudi, ki so si film ogledali kot ateisti in iz dvorane odšli kot verniki, saj jim je zgodba pomagala uvideti Božjo ljubezen in usmiljenje. Ni pomembno, kaj smo hudega storili v našem življenju, Božje usmiljenje je brez meja. Film pa nam je tudi pokazal, da imamo, kljub vsemu, kar se dogaja v našem svetu, razlog za upanje. Nikoli nismo sami, saj imamo v nebesih ljubečega Boga, ki nas sprejema točno takšne, kakršni smo, z vsemi našimi napakami vred. Prav tako pa imamo dobro Mater, ki nas spremlja na poti do Očeta in za nas pri njem prosi.

 

Besedilo in foto: Karin G.


 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Zavedaj se, da imaš

angela, ki te spremlja,

varuje in je tvoj prijatelj.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon