Ogled filma Marijina zemlja

05.03.2018 

Živimo v modernem svetu, kjer hitro prihaja do raznih sprememb in mnogi se odločijo, da bodo živeli, kot da Boga ne bi bilo. A kljub temu na milijone ljudi vsakodnevno govori z Bogom, Jezusom in Marijo. O tem govori film, ki smo si ga 1. marca na premieri v Koloseju pogledale nekatere študentke ŠDAD.


Dokumentarni film Marijina zemlja (Tierra de Maria), ki človeku 21. stoletja s humorjem, globino in razburljivostjo predstavi Marijina prikazovanja in veliko božjo ljubezen.


Zgodba v režiji Juana Manuela Cotela govori o odvetniku Diablu (igra ga sam Cotelo), ki z izjemno natančnostjo izprašuje ljudi, ki trdijo, da so doživeli srečanje z devico Marijo, Film je narejen kot vohunski triler in odgovarja na vprašanje, ali so pričevanja ljudi, ki trdijo, da so videli Marijo, resnična ali ne. Poglobi se tudi v vprašana, kdo sta Bog in Jezus ter kakšno vlogo in pomen ima Jezusova mati Marija. Seveda pa imajo pomembno vlogo v filmu tudi mesta Marijinega prikazovanja: Guadalupe, Medjugorje, Lurd in Fatima.

Med pričami v filmu so tudi slavni, npr. John Rick Miller, kolumbijska igralka Amada Rosa Perez in pevka Lola Falana. Režiser skozi zgodbo človeka nasmeji, spravi v jok in da misliti -vse troje v enaki meri, kar lahko potrdimo vsi, ki smo si film ogledali.


Režiser Cotela je v enem izmed svojih intervjujev dejal, da je videl ljudi, ki so si film ogledali kot ateisti in iz dvorane odšli kot verniki, saj jim je zgodba pomagala uvideti Božjo ljubezen in usmiljenje. Ni pomembno, kaj smo hudega storili v našem življenju, Božje usmiljenje je brez meja. Film pa nam je tudi pokazal, da imamo, kljub vsemu, kar se dogaja v našem svetu, razlog za upanje. Nikoli nismo sami, saj imamo v nebesih ljubečega Boga, ki nas sprejema točno takšne, kakršni smo, z vsemi našimi napakami vred. Prav tako pa imamo dobro Mater, ki nas spremlja na poti do Očeta in za nas pri njem prosi.

 

Besedilo in foto: Karin G.


 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Ob koncu življenja boš

obral sadove svoje dobrote.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon