Prve duhovne vaje za oratorijske animatorje

08.04.2018 

V petek, 6. aprila, smo se v Marijinem domu na Bledu zbrali na duhovnih vajah za animatorje oratorija. Najprej smo se med seboj spoznali (prišli smo s primorskega, štajerskega in gorenjskega konca), kasneje pa prisluhnili zgodbi o življenju Friderika Ireneja Barage,


ki je glavni lik letošnjega oratorija. Preko molitve, tem o kulturi, krstu, odločitvi smo cel vikend poglabljali našo vero in znanje ter si hkrati nabirali ideje za naš lastni oratorij. Ogledali smo si tudi film God's Not Dead (Bog ni mrtev). Poleg tega pa ni manjkalo niti iger, bansov, petja, sončka, smeha in sprehodov! V nedeljo smo vikend zaključili s sveto mašo in kosilom ter se vrnili domov polni idej, znanja ter še bolj povezani med seboj in z Bogom.

(o tem več na: http://4d.rtvslo.si/arhiv/obzorja-duha/174532710 24:40 minuta)

Natalja Marc

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Pravega praznika ni

brez spovedi in obhajila.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon