Skupno praznovanje rojstnih dni v ŠDAD in Praznik Marije Pomočnice

30.05.2018 

V mesecu maju smo se v ŠDAD zbrale na dveh pomembnih srečanjih. Prvo srečanje je predstavljalo še zadnje skupno praznovanje rojstnih dni. Ker smo že pošteno zakorakale v izpitno obdobje, so vajeti organizacije v svoje orke vzele sestre.


Na sproščen način smo preko predstavitve slik iz ranega otroštva po bližje spoznale slavljenke in z zanimanjem ugibale, katera je na sliki. Seveda pa ne gre v našem domu na koncu brez prigrizka, kjer se ob druženju še bolj povežemo. : )

 

Naslednji velik dogodek v naši hiši pa je bilo praznovanje ob prazniku Marije Pomočnice. Tega praznovanja so se udeležili tudi župljani, bivše študentke ŠDAD, predstojnica s. Mojca Šimenc, mašo pa je vodil novomašnik Matild Domić. Praznovanje je potekalo v duhu hvaležnosti, veselja in zaupanja v Marijo Pomočnico.

 

Foto in besedilo: B. C.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

V odnosu do Boga naj te

vodi vera, v odnosu do

bližnjega ljubezen, v odnosu

do sebe samega pa ponižnost.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon