Skupno praznovanje rojstnih dni v ŠDAD in Praznik Marije Pomočnice

30.05.2018 

V mesecu maju smo se v ŠDAD zbrale na dveh pomembnih srečanjih. Prvo srečanje je predstavljalo še zadnje skupno praznovanje rojstnih dni. Ker smo že pošteno zakorakale v izpitno obdobje, so vajeti organizacije v svoje orke vzele sestre.


Na sproščen način smo preko predstavitve slik iz ranega otroštva po bližje spoznale slavljenke in z zanimanjem ugibale, katera je na sliki. Seveda pa ne gre v našem domu na koncu brez prigrizka, kjer se ob druženju še bolj povežemo. : )

 

Naslednji velik dogodek v naši hiši pa je bilo praznovanje ob prazniku Marije Pomočnice. Tega praznovanja so se udeležili tudi župljani, bivše študentke ŠDAD, predstojnica s. Mojca Šimenc, mašo pa je vodil novomašnik Matild Domić. Praznovanje je potekalo v duhu hvaležnosti, veselja in zaupanja v Marijo Pomočnico.

 

Foto in besedilo: B. C.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Veselje, molitev in sveto

obhajilo so tvoja opora!

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon