Skupno praznovanje rojstnih dni v ŠDAD in Praznik Marije Pomočnice

30.05.2018 

V mesecu maju smo se v ŠDAD zbrale na dveh pomembnih srečanjih. Prvo srečanje je predstavljalo še zadnje skupno praznovanje rojstnih dni. Ker smo že pošteno zakorakale v izpitno obdobje, so vajeti organizacije v svoje orke vzele sestre.


Na sproščen način smo preko predstavitve slik iz ranega otroštva po bližje spoznale slavljenke in z zanimanjem ugibale, katera je na sliki. Seveda pa ne gre v našem domu na koncu brez prigrizka, kjer se ob druženju še bolj povežemo. : )

 

Naslednji velik dogodek v naši hiši pa je bilo praznovanje ob prazniku Marije Pomočnice. Tega praznovanja so se udeležili tudi župljani, bivše študentke ŠDAD, predstojnica s. Mojca Šimenc, mašo pa je vodil novomašnik Matild Domić. Praznovanje je potekalo v duhu hvaležnosti, veselja in zaupanja v Marijo Pomočnico.

 

Foto in besedilo: B. C.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Ne skušaj opravičevati

svojih napak, raje

jih skušaj popraviti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon