Slovo od sestre Majde

07.06.2018 

Sestra Majda s tem letom zaključuje svoje poslanstvo  ravnateljice skupnosti na Gornjem trgu, zato smo se ji študentke ŠDAD želele zahvaliti za vse storjeno. V kapeli smo se zbrale in začele z molitvijo:


»Zahvala sestri Majdi,

Gospod, v imenu vseh študentk se ti zahvaljujem za sestro Majdo. Ko sem brala zahvale vseh nas, sem se zavedla, koliko dobrega in lepega je sestra storila v naših življenjih. Vse molitve, spodbude, nasmehe, skupni trenutki, razumevanje, optimizem, zgled potrpežljivosti prenašanja križa, prijazne besede, zgled trdne vere, vztrajnosti... Bog ti pa poznaš vsa ta mala dejanja ljubezni, ki jih je s. Majda v vseh letih storila za nas. Pa tudi za vsa tista skrita dejanja, za katera ne ve nobena izmed nas.

Nekaj misel pravi: »Ne nosi križa okoli vratu, če se boš ves čas pritoževal nad tistim na svojem hrbtu.« Kako težko je to izpolnjevati, kako težko je to živeti, ko ti gre vse narobe, ko ti vsi načrti splavajo po vodi, ko misliš, da je vse izgubljeno... Pa vendar se da, ... in menim, da je s. Majda za vse nas pravi vzor trdne vere in zaupanja v Boga. Pred leti je bila prisotna pri zasnovi študentskega doma, ko ni vedela ne kako voditi študentski dom, ne kaj pričakovati od študentk, pa vendar je to ni prestrašilo, kaj šele odvrnilo od dejanj ljubezni za mlade, ki jih je vedno znova z vero in zaupanjem v srcu uspešno premagovala. In po 9 letih smo danes tukaj. Tik pred slovesom od vas draga s. Majda.

Zato Te sedaj ponižno prosimo, da ji povrneš za vse to, da bi ji naklonil moč, trdno vero, da bo še naprej okoli sebe trosila dobro voljo in bo zgled vere ter ljubezni. In s to željo v srcih smo zmolile: Oče naš...«

 

Besedilo: Barbara G.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Če moliš, zrastejo

iz dveh zrn, ki ju

zaseješ, štirje klasi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon