Slovo od sestre Majde

07.06.2018 

Sestra Majda s tem letom zaključuje svoje poslanstvo  ravnateljice skupnosti na Gornjem trgu, zato smo se ji študentke ŠDAD želele zahvaliti za vse storjeno. V kapeli smo se zbrale in začele z molitvijo:


»Zahvala sestri Majdi,

Gospod, v imenu vseh študentk se ti zahvaljujem za sestro Majdo. Ko sem brala zahvale vseh nas, sem se zavedla, koliko dobrega in lepega je sestra storila v naših življenjih. Vse molitve, spodbude, nasmehe, skupni trenutki, razumevanje, optimizem, zgled potrpežljivosti prenašanja križa, prijazne besede, zgled trdne vere, vztrajnosti... Bog ti pa poznaš vsa ta mala dejanja ljubezni, ki jih je s. Majda v vseh letih storila za nas. Pa tudi za vsa tista skrita dejanja, za katera ne ve nobena izmed nas.

Nekaj misel pravi: »Ne nosi križa okoli vratu, če se boš ves čas pritoževal nad tistim na svojem hrbtu.« Kako težko je to izpolnjevati, kako težko je to živeti, ko ti gre vse narobe, ko ti vsi načrti splavajo po vodi, ko misliš, da je vse izgubljeno... Pa vendar se da, ... in menim, da je s. Majda za vse nas pravi vzor trdne vere in zaupanja v Boga. Pred leti je bila prisotna pri zasnovi študentskega doma, ko ni vedela ne kako voditi študentski dom, ne kaj pričakovati od študentk, pa vendar je to ni prestrašilo, kaj šele odvrnilo od dejanj ljubezni za mlade, ki jih je vedno znova z vero in zaupanjem v srcu uspešno premagovala. In po 9 letih smo danes tukaj. Tik pred slovesom od vas draga s. Majda.

Zato Te sedaj ponižno prosimo, da ji povrneš za vse to, da bi ji naklonil moč, trdno vero, da bo še naprej okoli sebe trosila dobro voljo in bo zgled vere ter ljubezni. In s to željo v srcih smo zmolile: Oče naš...«

 

Besedilo: Barbara G.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

O svojem bližnjem govori

le dobro ali pa molči.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon