Stična mladih 2018

17.09.2018 

Tradicionalno je tudi letos potekala Stična mladih, ki vsako leto skupaj združi več tisoč mladih. Tokrat smo se spopadali in razmišljali o geslu iz Lukovega evangelija, ki pravi: "Ne boj se!"


Kakor se je Marija bala, ko je prišel do nje angel in ji predal veselo novico, tako je tudi nas mlade večkrat strah reči Gospodu svoj: "Zgodi se!" Bojimo se, da smo prešibki in preslabotni za nalogo, ki nas čaka - in ravno tukaj nas Gospod opogumlja, ko nam podaja svojo roko in nam vedno znova pravi, da naj se ne bojimo. Naj svoj strah odložimo pred Njega in pogumno plavamo proti toku. Naj zaupamo, da bo On poskrbel za nas.
Točno to pa smo skozi delavnice, pričevanja, sveto mašo, koncert in medsebojnim druženjem, izkusili tudi na letošnji Stični - da nismo sami, da nas je veliko, da imamo moč in pogum ter najpomembnejše: imamo Njega. In skupaj z Njim vsaka stiska, prepreka in težava v življenju postane kraj blagoslova in milosti.

Barbara Golavšek

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Bog se ne da premagati v velikodušnosti.

 

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BRAT ANTON
Zaradi brata Antona je Janezek moral skoraj za tri leta za pastirja in hlapca k družini Moglia. Šele novembra 1829 ga je stric Mihael rešil, da se je vrnil v družino in nadaljeval z učenjem. Anton je namreč dopolnil enaindvajset let; mati Marjeta je sklenila, da bo razdelila to, akr so imeli in se bo Anton osamosvojil. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon