Oratorij Bled-Zasip-Gorje

30.08.2019 

Letošnji oratorij je bil za župnije Zasip, Gorje in Bled poseben, saj je za vse tri župnije potekal skupaj pri gorjanskem župnišču, in sicer od 19. do 25. 8. Cel teden nas je povezoval lik Italijana Carla Acutisa, ki je umrl pri 15 letih in svoje življenje daroval za papeža ter Cerkev.


Animatorji so mladega svetnika spoznavali že tekom priprav in so napisali o njem tudi oratorijsko himno ter kateheze. Približno 115 otrokom so vsak dan zaigrali prizore iz Carlovega življenja, s poudarkom na zakramentih, iz katerih je ta računalniški genij še posebej živel: krst, spoved, obhajilo in birma. Po dramski igri in katehezah (uvod vanje je vsak dan imel eden od treh župnikov) so po navadi sledile delavnice ter velika igra; slednjo so za animatorje na zadnji oratorijski dan pripravili otroci sami. V sredo smo šli obiskat oratorij Vrhnika, ki se je odvijal istočasno z našim, v soboto pa so se nam na pikniku pridružili tudi starši otrok.

Za dobro sodelovanje med župnijami in povezanost med animatorji ter otroki, pa seveda za vse navdihe Sv. Duha v 30 letih gorjanskega oratorija smo se zahvalili pri nedeljski sv. maši in prosili Gospoda za blagoslov tudi v prihodnje.

sBP


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Če moliš, zrastejo

iz dveh zrn, ki ju

zaseješ, štirje klasi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
ŠOLANJE
Šola je bila draga, mati Marjeta pa brez sredstev. Šolska taksa je znašala 12 lir, knjige in drugo pa še 21 lir na mesec. Za primerjavo navedimo: delavec - moški je na dan zaslužil liro, ženske samo 60-80 stotinov. Janez je videl materine muke. Zato ji je nekega dne predlagal: »Če se strinjate, bom vzel vrečo in od hiše do hiše prosjačil za darove; nabrano bova prodala«. Mati je privolila. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon