Oratorij Bled-Zasip-Gorje

30.08.2019 

Letošnji oratorij je bil za župnije Zasip, Gorje in Bled poseben, saj je za vse tri župnije potekal skupaj pri gorjanskem župnišču, in sicer od 19. do 25. 8. Cel teden nas je povezoval lik Italijana Carla Acutisa, ki je umrl pri 15 letih in svoje življenje daroval za papeža ter Cerkev.


Animatorji so mladega svetnika spoznavali že tekom priprav in so napisali o njem tudi oratorijsko himno ter kateheze. Približno 115 otrokom so vsak dan zaigrali prizore iz Carlovega življenja, s poudarkom na zakramentih, iz katerih je ta računalniški genij še posebej živel: krst, spoved, obhajilo in birma. Po dramski igri in katehezah (uvod vanje je vsak dan imel eden od treh župnikov) so po navadi sledile delavnice ter velika igra; slednjo so za animatorje na zadnji oratorijski dan pripravili otroci sami. V sredo smo šli obiskat oratorij Vrhnika, ki se je odvijal istočasno z našim, v soboto pa so se nam na pikniku pridružili tudi starši otrok.

Za dobro sodelovanje med župnijami in povezanost med animatorji ter otroki, pa seveda za vse navdihe Sv. Duha v 30 letih gorjanskega oratorija smo se zahvalili pri nedeljski sv. maši in prosili Gospoda za blagoslov tudi v prihodnje.

sBP


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

V najtežjih preizkušnjah

ti je potrebna močna vera.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon